Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SYMPATI. Facebook kommer nu endelig med et knapt så optimistisk alternativ til 'Like'-knappen. Om det bliver en nedadvendt tommelfinger som på billedet, er dog langt fra sikkert.
Foto: Facebook

SYMPATI. Facebook kommer nu endelig med et knapt så optimistisk alternativ til 'Like'-knappen. Om det bliver en nedadvendt tommelfinger som på billedet, er dog langt fra sikkert.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook er på vej med 'synes ikke om'-knap

Først ville de ikke. Men nu giver Facebook efter og lancerer en knap, man kan udtrykke empati med.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi 'liker' i stor stil på Facebook. Der findes efterhånden en hel etikette for, hvordan man 'synes godt om', som det hedder på Facebook-dansk.

Hvis nogen nævner en i forbindelse med en post på en Facebook-væg, er det om at sende en opadvendt tommelfinger-hilsen, ellers er det uhøfligt.

Men der er gange, hvor man gerne vil vise sympati, hvor det vil være upassende at 'synes godt om'. Facebook er ikke bare et sted, man griner, det kan også være et sted, man græder. Det kan være en måde at kommunikere mere kedelige nyheder ud til folk, der måske ikke lige er i ens nærmeste personkreds, men fortjener at blive informeret.

Hvis nogen melder ud, at de sørger over tabet af et familiemedlem eller beder om ro på grund af en personlig tragedie, virker det underligt at synes godt om det. Derfor har Facebook-brugerne i længere tid ønsket sig en ’dislike’-knap. Og nu er den på vej. Men det har taget sin tid.

Ved et q&a-event tirsdag sagde Marc Zuckerberg ifølge Time:

»Folk har spurgt til knappen i mange år nu. I dag er en særlig dag, for i dag er dagen, hvor jeg kan fortælle, at vi arbejder på den«.

I december sidste år stillede Mark Zuckerberg op til spørgsmål fra Facebook-brugerne ved en interview-session i hovedkvarteret, der blev streamet på nettet. Det første spørgsmål var, om han nogensinde ville tillade en ’dislike’-knap.

»Vi overvejer det«, lød svaret dengang. Det var første gang, Zuckerberg havde vist en opblødning overfor funktionen. Tidligere ville svaret have været et klart nej.

Snart klar til test
Bret Taylor, den tidligere CTO for Facebook, sagde et par måneder før Zuckerbergs opblødning, at ’dislike’-knappen havde været oppe at vende, men blev droppet. Han burde vide det, for det var ham, der i sin tid fandt på ’like’-knappen og den opadvendte tommelfinger. Taylor henviste til at det var temmelig »komplekst« med en negativ knap, især på grund af faren for net-mobning.

»I et socialt netværk kan en sådan knaps negativitet føre til mange uheldige konsekvenser«, sagde Taylor dengang til TechRadar, »Hvis du vil vise sympati er det nok bedre at skrive en kommentar, for der er nok et ord for det, du gerne vil udtrykke.«

Taylor er CEO i et andet firma, og hans tidligere chef har skiftet mening.

»Ikke alle øjeblikke er gode øjeblikke« sagde Mark Zuckerberg ved tirsdagens event.

»Vi har en idé, som vi snart er klar til at teste. Afhængig af, hvordan det går, vil vi rulle den ud mere bredt«. Det er altså ikke sikkert, at »idéen« bliver helt så ’dislike’-agtig, som man skulle tro.

Facebook-stifteren beskrev nemlig knappen som noget, man kunne »udtrykke empati« med. Der bliver derfor næppe tale om nedadvendte tommelfingre. Den nedadvendte tommelfinger har i øvrigt eksisteret i lang tid på Facebook – men kun i Facebooks Messenger-klient, hvor man kan putte den ind i sin kommunikation som en slags emoji.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden