Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugen på nettet: Donald Trump udfører alle emoji'er

Desuden blev en 14-årig dreng en helt og morsomme sangparodier spiddede sangstjernerne.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ariana Grande fyrer den af i klasse-sangparodier

Vi har tidligere på disse sider rapporteret om teenage-idolet og sangerinden Ariana Grandes lidt uheldige adfærd, da hun for nylig blev taget i at pille ved og slikke på nogle donuts i en butik, mens ekspedienten var ude bagved.

Et overvågningskamera fangede hende, og videoen røg naturligvis ud på YouTube. Hun undskyldte mange gange for #DonutGate, men det var først forleden at YouTube-publikummet tilgav hende. Det skete ved at hun blev hovedpersonen i en af denne uges allermest sete videoer med næsten 7,5 millioner views.

Klippet kommer fra The Tonight Show med talkshow-værten Jimmy Fallon. I det show har de indslag, der hedder ’Sangparodi-hjulet’, hvor et sanger-navn bliver parret med en tilfældig sang, og så skal gæsten og Fallon forsøge at parodiere, hvordan netop den sanger ville synge den valgte sang.

Men det viser sig, at Ariana Grande har en ret veludviklet form for humor og samtidig er helt enormt god til at efterligne sine sangerinde-kolleger. På videoen kan man se hende nærmest smadre Britney Spears’ sangstemme til morsom ukendelighed, synge ’Hjulene på bussen’ som Christina Aguilera ikke engang selv kunne gøre det og til sidst gøre tykt grin med Celine Dion.

Det er i orden, Ariana – du er tilgivet.

LINK:Hør Ariana Grandes sangparodier her

#IStandWithAhmed

Et af ugens mest anvendte hashtags fik mange til at tage sig til hovedet. #IStandWithAhmed blev ugens store støtte-erklæring til en ung mand, der havde fået en noget uheldig behandling på skolen.

Hans navn er Ahmed Mohamed, og han er fra Texas. Alene det, at hans ophav er muslimsk, gør den 14-årige til et offer for en del ’særbehandling’ i den konservative og patriotiske stat. Men det gik lidt over gevind i denne uge.

Ahmed, der roder med elektronik som en hobby og gerne vil være elektroingeniør en dag, havde bygget et ur med store, digitale tal – lidt som en gammeldags clock-radio i lidt større størrelse. Han havde bygget den fra bunden og var temmelig stolt. Så han puttede uret i en af de klassiske metalkufferter, nørder ofte transporterer den slags i, og tog uret med sig, så han kunne vise det frem til sine nye venner på MacArthur High School.

Desværre havde Ahmed også designet uret til at bippe ved timeskift, og da et højlydt bip lød midt i engelsktime, forlangte engelsklæreren at se uret. Det var ikke noget problem, Ahmed viste stolt sin kreation frem, men desværre syntes engelsklæreren at det lignede en bombe med et ur, der tæller nedad.

At den slags kun findes på film (rigtige, tidsindstillede bomber behøver jo ikke proklamere overfor verden, hvornår de går af), var åbenbart ikke lige gået op for læreren. Og senere på dagen dukkede skolens rektor op med politiet, og Ahmed blev lagt i håndjern, arresteret og slæbt med på stationen.

Det tog relativt lang tid at få folk omkring skolen til at forstå, at der var tale om et nørdet elektronikprojekt og ikke noget destruktivt, og Ahmed endte med at blive suspenderet fra skolen i tre dage. Der lød ikke nogen undskyldning fra skolen, og politiet forsvarede sig med at uret så »klart mistænkeligt ud«.

Heldigvis var Ahmeds søster kvik nok til at sørge for, at et billede af Ahmed i håndjern – iført en NASA-t-shirt – blev lagt ud på Twitter. Og så rejste bølgen af støtte sig ellers. Det startede med kendte musikere som Pharell Williams, Questlove og Janelle Monae tweetede deres støtte til Ahmed og pegede på, at landet har brug for flere nørder som ham. Så meldte Mark Zuckerberg og Hillary Clinton sig under støtte-fanerne.

Derfra gik #IStandWithAhmed som en steppebrand over Twitter, og kulminerede i at Præsident Barack Obama tweetede: »Cool ur, Ahmed! Hvad siger du til at tage det med til Det Hvide Hus? Vi bør inspierere flere unge som dig til at holde af videnskaben. Det er det, der gør USA fantastisk«. Ahmed tog imod invitationen og kunne senere meddele, at et besøg hos præsidenten var sat i kalenderen.

Og at han overvejer at skifte skole.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LINK:Sådan reagerede Twitter på Ahmeds sag

LINK:Se Obama’s tweet til Ahmed her.

Donald Trump kom igennem alle emojier på syv sekunder

Den anden, store TV-debat i 2016-præsidentvalgkampen (der foregår, selvom vi endnu ikke er i 2016), fandt sted på CNN sent onsdag nat dansk tid. Ligesom i den første debat var der tale om et udvalg af den skov af kandidater, som det republikanske parti har stillet op, der skulle dunke hinanden i hovederne med, hvem der var mest konservativ, skattelettende og stats-nedskærende.

Men endnu engang endte Donald Trump med at tage en hel del af opmærksomheden. Denne gang skete det med en række ansigtsudtryk, som han stillede op med, mens andre kandidater talte om ham.

Det kunne nettets spøgefugle naturligvis ikke stå for, så det blev hurtigt lavet om til en Vine-video der i skrivende stund drøner rundt på nettet. Journalisten Tim Williams videretweetede videoen med kommentaren »Donald Trump har lige vist udført alle emoji’erne på din telefon på syv sekunder«.

LÆS OGSÅ

De 11 øverste republikanske præsidentkandidater i meningsmålingerne debatterede i tre timer i primetime på CNN. Kilde: AP

Der var dog en hel del spydige, og ofte blot hovedrystende kommentarer fra kendte og ukendte mennesker på Twitter, efterhånden som debatten forløb. En anden præsidentkandidat, Bernie Sanders, blev træt af at høre på, hvordan alle kandidaterne blev ved med hylde Ronald Reagan, hvis præsident-museum, debatten foregik i. Så han tweetede: »Okay, så lad os da alle sammen stemme på Reagan. Det kan umuligt være lige så dårligt som de her fyre«

Men den person, der tog mest opmærksomhed på Twitter var slet ikke på scenen. Han sad bag debattens moderator, Jake Tapper, og adskillige kvinder og homoseksuelle mænd fik øje på ham – og at de syntes, han var lækker.

Således endte den unge replublikaner Greg Caruso med at få hæftet hashtagsne #HotDebateGuy og #Guybehindjaketapper på sig, mens tweets væltede ud om hans gode udseende. Caruso sagde selv efterfølgende til CNN, at han ikke var på sociale medier og syntes, det var mærkeligt, at han tog opmærksomheden væk fra en vigtig debat på grund af Twitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden