Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hverken postbude eller brevduer behøver længere at bringe ret meget post fra det offentlige til borgere og virksomheder. 80 procent af alle breve sendes til den digitale postkasse. Tegning: Anne- Marie Steen Petersen

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne fik 89 millioner digitale breve sidste år

Det offentlige sendte sidste år to gange så meget digitalt post til danskerne sammenlignet med året før.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Breve fra SU-Styrelsen og lønsedler lander nu i højere grad i danskernes digitale postkasser i stedet for at dumpe ind ad brevsprækken.

I alt modtog borgere og virksomheder 89 millioner digitale breve fra det offentlige i 2015, viser nye tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Det er næsten dobbelt så mange som i 2014, hvor knap 48 millioner breve blev sendt digitalt til danskerne.

»Myndighederne i den offentlige sektor er blevet ekstremt gode til at sende digitale breve ud til virksomheder og borgere«, fortæller kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Louise Palludan Kampmann til Ritzau.

Og der er ifølge hende en klar fordel ved at modtage sin post fra det offentlige som en e-mail.

»Der er en meget høj grad af sikkerhed i den digitale postkasse. Du kan stole på, at det, der kommer i den digitale postkasse, er sikkert og uden spam og reklamer«, siger Louise Palludan Kampmann.

Digitale breve vil blive en vane

Styrelsens ambition er, at 80 procent af i alle breve til borgerne skal være digitale. Men det er først i foråret, at tallene bliver endeligt opgjort.

Selv om folk generelt er gode til at få åbnet posten, selv når den ikke kommer i almindelige kuverter, er det dog en af udfordringerne ved den digitale post, erkender Louise Palludan Kampmann.

»Det er jo en gammel vane for os at åbne vores fysiske postkasse. Men efterhånden bruger vi også mere og mere tid foran computeren, og derfor vil det også i højere grad blive en vane for os at få tjekket vores digitale post«, siger hun.

Og mens de digitale postkasser bugner, deler postvæsnet færre breve ud.

Mængden af breve i Danmark har været stærkt faldende de seneste år, og ifølge tal fra Post Nord er brevmængden i dag mere end halveret siden 2003.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden