Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugen på nettet: Her er katten, der kan tage selfies

En vaskemaskine på en trampolin fik millioner af views og Twitter protesterede mod, at Oscar-nomineringerne er en udelukkende hvid affære.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selfie-katten Manny er et net-mirakel

Netbrugere over hele verden er i ekstase. Der er nemlig sket noget, der kun kan beskrives som et sandt net-mirakel.

For hvis der er noget, nettet elsker, er det selfies. De er overalt på sociale medier.. Billeder af katte er også overalt, i sådan en grad, at man bruger kattebilleder som et eksempel på, hvor indholdsløst nettet kan være.

Og nu er det så sket. De to ting er smeltet sammen i en næsten guddommelig enhed: Katte-selfies.

I det nordlige Arizona bor katten Manny, der har fundet ud af, hvordan man bruger et GoPro-kamera. I hvert fald tager Manny nogle selfie-billeder, der ofte overgår almindelige menneskers, når han hænger ud med resten af familiens husdyr, der består af tre yderligere – men knapt så kamera-kyndige – katte og fire hunde.

Heldigvis begunstiger Mannys ejer, Yorem Ahm, os med med Mannys selfies på hans Instagram-profil, der er værd at følge. Og hvis du ikke er på Instagram, kan du se billederne via link nummer 2.

LINK:Yorem Ahms Instagram-profil med katten Manny

LINK:Galleri med Manny-billeder

Vaskemaskine + mursten + trampolin = sjovt.

Når vi tillægger menneskelige egenskaber til noget, der ikke er menneskeligt, kaldes det antropoformisme. Når vi opfatter noget antropomorft, resulterer det ofte i, at vi synes noget er nuttet, eller vi følger empati for et eller andet. Som når vi ser katten Manny tage selfies i historien ovenfor. Eller når en hund lægger hovedet på sned, når vi taler med den. Vi opfatter det ofte som om, hunden undrer sig over, hvad vi siger, for sådan ville vi gøre som mennesker. Men videnskaben fortæller os, at hunden i virkeligheden lægger hovedet på sned for bedre at kunne se vores ansigter, uden at snuden er i vejen.

Antropomorfisme kan dog også resultere i, at vi kommer til at grine af noget, der i princippet slet ikke er sjovt. Hvad er der for eksempelt sjovt i at se på en vaskemaskine hoppe rundt på en trampolin? Selve konceptet lyder jo rimelig absurd, og det kan være morsomt i sig selv. Men når man ser YouTube-videoen, der har fået over halvanden million views i løbet af den sidste uge, er det meget svært at lade være med at grine.

Der har tidligere været videoer på nettet, der viste, hvad der sker, når man lader en vaskemaskine køre med en mursten i tromlen. Resultatet er den langsomme selvdestruktion af vaskemaskinen. Men når man putter en vaskemaskine med en mursten i tromlen på en trampolin, hopper den og danser på en næsten menneskelig måde – som en fuld mand, der langsomt falder sammen af udmattelse og til sidst må opgive ævred.

Det sidste sker i en video med lidt færre views, som man vel kan kalde en slags bonusmateriale. Videoerne er i øvrigt blevet lagt op helt tilbage i maj, men som det ofte er tilfældet, skal der lidt medieomtale til, før folk opdager dem. Og det var det, der skete i den forløbne uge.

LINK:Vaskemaskine med mursten i tromlen på trampolin

LINK:Vaskemaskine med mursten i tromlen på trampolin – finale.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

#OscarsSoWhite trendede for andet år i træk

Ugens trend på Twitter på Twitter handler om mangfoldighed. I Hollywood, der ellers anses for at være en bastion for den politiske venstrefløj i USA, har man et diversitets-problem. Det handler om Oscar-statuetten.

At få en Oscar er ikke bare et skulderklap fra kollegerne og branchen. Hvis en lille film får en Oscar, kan det betyde, at folk vælter ind og ser den. Hvis en relativt ukendt skuespiller får en Oscar, kan hans eller hendes karriere pludselig blive sat op i kometfart. Ingen af disse ting er sikre, men oddsene er gode.

LÆS OGSÅ

Oscar-uddelingen er dog også et billede på Hollywoods tilstand. Og specielt derfor ansås det for temmelig skandaløst, at der ingen sorte mennesker var at finde blandt de nominerede i hovedkategorierne til Oscar-festen 28. februar. Det har fået folk som Will Smith, hans kone Jada Pinkett Smith og filminstruktøren Spike Lee til at boykotte Oscar-festen i år, og har fået George Clooney til at kalde situationen for »latterlig« og sige at »tingene går den gale vej« ifølge Variety. Han påpeger også, at det er endnu værre for latino-skuespillere. Og at det er andet i år i træk, at det sker.

Derfor kunne nettet naturligvis heller ikke lade være med at reagere. Hashtagget #OscarSoWhite blev skabt allerede sidste år, sådan at man i det mindste kunne satirisere over den groteske situation.

#OscarSoWhite er så i år blevet genbrugt som indledning til adskillige vitser, som i betydningen »Oscar er så hvid at…«. Som for eksempel: »#OscarSoWhite…at selv min mayonaise er blevet vred« eller »#OscarSoWhite…at jeg måtte dobbelttjekke, at ’The King’s Speech’ ikke var blevet nomineret igen ved et uheld«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men mest af alt har folk brugt hashtagget til at komme af med deres vrede. Forståeligt nok. For som en anden Twitter-bruger har skrevet »Sorte skuespillere får kun Oscar-nomineringer, når de spiller slaver. #OscarSoWhite«.

LINK:#OscarSoWhite på Twitter

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Morten Bay, Digitalt eller Forbrug og Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden