DELING. Med de sociale medier kan videoer sprede sig til tusinder med lynets hast.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

DELING. Med de sociale medier kan videoer sprede sig til tusinder med lynets hast.

Nettet

'Sofie' om sexvideo: Man ved ikke, hvad det er, før man har oplevet det

Et besøg hos en ven endte med seksuelle krænkelser, som blev filmet og sidenhen delt af tusinder på de sociale medier.

Nettet

»Jeg vågnede til en besked, hvor der stod: 'Hej Sofie, jeg har en video af dig, og hvis du ikke sender et nøgenbillede, sender jeg den videre til alle mine venner'«.

Sådan fortæller 16-årige Sofie i Information i dag om, hvordan en dybt krænkende sexvideo af hende blev spredt på de sociale medier.

Sagen er blevet kendt, efter Radio24syv har skrevet om den politisag, der er blevet ud af overgrebet og videoen, som de seneste seks månder er blevet delt og set af tusindvis af unge.

Nordsjællands Politi har givet to bøder i sagen, som kaldes en af de værste, der er set i Danmark.

Hovedpersonen selv fortæller i Information, hvordan hun for et års tid siden tog på besøg hos en ven. Det endte med et samleje, og derefter blev hun overrasket af fire af drengens venner, som pludselig dukkede op.

Herefter blev hun udsat for grove seksuelle krænkelser, som blev filmet.

Forsøgte at glemme aftenen

Hun forsøgte at glemme aftenen, men en uge senere fik hun beskeden fra en bekendt med kravet om at sende et nøgenbillede. Hun afslog, hvorefter han forklarede, at det var lige meget, fordi han allerede havde sendt den til alle fra årgangen.

Selv om sagen er særlig grov, og selv om der ikke findes nagelfaste tal for den slags overgreb, melder eksperter og iagttagere på området samstemmende, at det er en tiltagende tendens, at unge deler intime videoer af jævnalderende via mobilbeskeder og sociale medier.

Sofie forklarer i Information, at hun fortæller sin version af historien, fordi hun håber, at »det her med deling af pornovideoer uden accept bare stopper nu«.

Chikanen fortsætter

Efter historien om videoen de seneste dage er endt i medierne, er chikanen blusset op.

»Det gør mig ked af det, og især nu, hvor det er et år siden, at de så begynder at bringe det op igen«, forklarer Sofie til Information.

På de sociale medier skrev flere brugere hendes fulde navn i kommentarsporerne, så folk kunne finde frem til hendes identitet, og der verserer også rygter om videoen. Eksempelvis, at det skulle være frivilligt.

Sofie forklarer, at det er skræmmende, at det er umuligt at standse udbredelsen af videoerne, som kan ligge på nettet resten af hendes liv.

»Hvis jeg ikke havde fået så meget hjælp, så havde jeg begået selvmord. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan klare presset. Man ved ikke, hvad det er, før man har oplevet det«, siger Sofie til Information.

Interessant er også hendes forklaring på, at drengene lagde videoen ud på nettet.

Hun tror, at de gjorde det, fordi de tænkte, at det var sjovt, og hun mener, at det for unge på hendes alder er blevet så normalt at modtage videoer med intimt og grænseoverskridende indhold, at de ikke længere reagerer på det.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce