INDRETNING. I virtual reality-versionen af IKEA kan du gå rundt og åbne skuffer og kigge dig omkring, akkurat som i varehuset. Bare uden køerne, larmen, og parkeringsproblemerne (Foto: IKEA).

INDRETNING. I virtual reality-versionen af IKEA kan du gå rundt og åbne skuffer og kigge dig omkring, akkurat som i varehuset. Bare uden køerne, larmen, og parkeringsproblemerne (Foto: IKEA).

Nettet

Træk skufferne ud i dit nye IKEA-køkken hjemme fra computeren

Du kan dog ikke selv bygge køkkenet op i tre digitale dimensioner i Ikeas virtual reality-app…endnu.

Nettet

De fleste mennesker ville hellere cykle op ad Alpe d’Huez i 40 graders varme, spise et kilo tegnestifter eller save deres højre arm af med en sløv smørkniv end at skulle gennemgå de 9 helvedes-ringe af Dantes Inferno, det er at befinde sig i IKEA en lørdag formiddag.

Det kunstige IKEA-køkken
Men den svenske møbelgigants kombination af minimalistisk, skandinavisk design og lave priser er uimodståelig for mange, og så er man jo nødt til at kaste sig ud i det.

Eller rettere, det var man nødt til. Nu er der kommet et alternativ.

IKEA har nemlig altid været på forkant med udviklingen, når det gælder de digitale tilbud til deres kunder. Så når en teknologi som Virtual Reality dukker op, er de klar på kortere tid end du kan sige »Billy«, »Malm« eller »Kivik«.

Sammen med spil-streamingplatformen Steam har Ikea nu lavet en slags virtual reality-app, hvor du kan udforske deres køkkener uden at skulle komme i nærheden af en IKEA-parkeringsplads. App’en hedder 'IKEA VR experience' og er temmelig detaljeret.

Se dit køkken i barnehøjde
Ud over at gå rundt i forskellige installationer af IKEAs forskellige modelkøkkener og se dem fra alle de samme vinkler, man kan se i den virkelige virkelighed, så giver den virtuelle virkelighed også mulighed for at hive skuffer ud, åbne skabe, og som Ikea selv siger det »smide grønsagsaffald ud i genbrugs-spanden«.

En sjov detalje er også, at du kan sætte dig selv ned i et barns højde, og dermed se, om du synes, det nye køkken er børnevenligt nok til dine kommende arvtagere. Hvordan er det lige med at nå skabe og skuffer, der enten er forbudt område eller skal have fri adgang for mindreårige?

Den nye tjeneste er stadig på det eksperimentielle plan. Ikea har i mange år tilbudt, at man kunne designe et rum i tre dimensioner ved at sætte IKEA-møbler og -elementer sammen i en 3D-model på møbelvarehusets hjemmeside. Det kan man endnu ikke i Virtual Reality-versionen.

Derudover kræver det adgang til Steam og en version af den VR-brille, som er officielt tilbehør til Steam, nemlig HTCs Vive-brille, der først lige nu er på vej ud på markedet så småt.

Men der udvikles p.t. en hel del på standarder for VR-grafik til websites, såsom den såkaldte WebVR-teknologi, så måske varer det ikke så længe, inden alle VR-briller kan bruges til at spare én for en tur i det svenske møbelhelvede om lørdagen.

Du kan se IKEAs virtuelle køkken-app HER.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce