FREMTIDSSNAK. Mark Zuckerberg præsenterer Facebooks planer for en helt almindelig brille, der kan udvide virkeligheden med computergrafik, under udviklerkonferencen F8 (Foto: AP Photo/Erik Risberg)

FREMTIDSSNAK. Mark Zuckerberg præsenterer Facebooks planer for en helt almindelig brille, der kan udvide virkeligheden med computergrafik, under udviklerkonferencen F8 (Foto: AP Photo/Erik Risberg)

Nettet

Facebook præsenterer nye brille-ideer

Mark Zuckerberg har vist firmaets fremtidsplaner for virtual reality frem på udviklerkonferencen F8.

Nettet

Facebook afholder i disse dage deres udviklerkonference, F8 i San Francisco.

Og ligesom når Google, Apple og Microsoft gør noget lignende, har firmaet præsenteret en række nyheder. Mark Zuckerberg var selv på scenen for at vise de mange initiativer frem.

Både VR og AR Det mest fremtidsrettede var uden tvivl Facebooks planer om at blive førende inden for Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR). Det første er, når man med briller og andet tilbehør træder ind i en fuldkommen computerskabt virkelighed, mens AR er, når computergrafik lægges ind over den ’rigtige’ virkelighed.

Det sidste viste Zuckerberg frem i form af et par helt almindeligt udseende briller, der blot har den særlige egenskab, at de kan vise computergrafik oven på virkeligheden.

Flere firmaer arbejder på noget lignende, f.eks. har Microsoft deres HoloLens-brille, og Googles næste generation af Glass-brillen skulle også kunne noget lignende.

Anvendelsesmulighederne for AR er mange, idet man både kan bruge den slags briller til at få information om den virkelighed, man ser på, eller tilføje et computerspil til virkeligheden.

Men de helt store anvendelsesmuligheder ligger i den professionelle brug af AR-briller, hvor kombinationen af virkelighed og computerinformationer kan tænkes ind i alle mulige erhverv.

Send livevideo på Facebook fra en drone

Facebook ejer allerede Oculus, der laver Rift-brillen, der satte hele den nuværende Virtual Reality-bølge i gang. De er altså allerede godt på vej, men Zuckerberg forventer ikke, at AR-brillen, han præsenterede, bliver færdig før om ti år.

Det sætter dog ingen skår i VR-satsningerne hos Facebook. På F8 præsenterede firmaet også et nyt 360-graders kamera til brug for VR-optagelser.

LÆS OGSÅ

Nu vi taler om kameraer, så vil Facebook ikke stå tilbage for apps som Pericope (ejet af Twitter) og Meerkat, der kan sende live-videostreams fra din smartphone ud til hele Internet. Facebook understøtter allerede live-video, men nu vil de gøre det muligt at bygge det ind i alle mulige forskellige enheder, der har et kamera.

Det kunne f.eks. være en drone, og det var præcis sådan en, Zuckerberg anvendte til at demonstrere princippet. En drone med den nye teknologi ombord vil flyve rundt og streame live-video fra konferencen via Facebook.

Facebook Messenger tager imod pizza-ordrer
Og så har Facebook også endelig annonceret et initiativ, der har gået rygter om i nogen tid. Det handler om ’Bots for Messenger’, som er en ny teknologi, der bruger software-robotter til at gøre tingene nemmere for dig som forbruger.

Disse bots erstatter en menneskelig assistent, der sidder i den anden ende af Messenger, og som normalt vil f.eks. kunne tage imod kundeordrer.

Det betyder, at du f.eks. vil kunne bestille blomster til mutter eller bestille en pizza ved blot at tale med botten i Facebook Messenger. Denne funktion vil altså kunne erstatte hele online-bestillingsproceduren, vi kender. I stedet skriver du bare til botten, at du gerne vil have en pizza nummer 23 med ekstra hvidløg og chili, og din adresse er…og så videre.

Der var også en række andre, mindre nyheder på bordet ved konferencens åbning. F.eks. vil man snart kunne slippe for at kopiere tekst over i en Facebook-post, når man gerne vil citere et eller andet. I stedet kan man bare markere teksten, og så dele den på Facebook med et enkelt klik – hvis websiten, man vil citere fra, understøtter det.

Man kan også nu lave en lille video i stedet for sit Facebook-profilbillede, og som noget nyt kan disse videoer nu laves med tredjeparts-apps såsom Vine. Og endelig arbejder Facebook nu også på en service, de vil tilbyde andre tjenester, hvor man kan logge på et website eller en app ved blot at indtaste sit telefonnummer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden