Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FALDE-PÅ-HALEN. Den unge kvinde Paige Ginn fra Californien er ved at udvikle sig til en ny slapstick-stjerne på nettet med hendes umotiverede snublefald, der fanges på mobilkameraer. I denne uge foregik det på rulleskøjter (Foto: Screenshot/YouTube).

FALDE-PÅ-HALEN. Den unge kvinde Paige Ginn fra Californien er ved at udvikle sig til en ny slapstick-stjerne på nettet med hendes umotiverede snublefald, der fanges på mobilkameraer. I denne uge foregik det på rulleskøjter (Foto: Screenshot/YouTube).

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugen på nettet: Millioner elsker at se Paige snuble

John Cleese har fået sin egen YouTube-kanal og så gik Twitter hårdt efter Donald Trumps idéer om selvopofrelse.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle falder for Paige Ginn, når hun falder

De, der var unge i begyndelsen af 90’erne kan formentlig huske DR-programmet ’Transit’, der blandt andet introducerede Casper Christensen til et ungt publikum.

Det var dengang, DR stadig havde nok indflydelse til at kunne sætte landeplager i gang, og en sådan var ’Fald’-dillen, hvor folk lod sig filme, mens de bare faldt umotiveret på gader og stræder til stor moro.

Paige Ginn fra Californien er både for ung og for amerikansk til nogensinde at have været en del af denne dille, men ikke desto mindre er hun ved at blive kendt på sociale medier for netop dette. Hun har specialiseret sig i at lade sin indbyggede – og nogle gange tillærte – klodsethed filme, sådan at hun simpelthen skvatter over det hele.

Hvad enten det er på stranden, i biograf-foyeren, på burger-kæderestauranten eller midt på gaden, så tager hun gerne faldet for os andre, så vi kan få et smil på læben. Slapstick-humor lever endnu.

Hendes videoer på YouTube og Facebook bliver set af millioner af netbrugere. I denne uge kastede hun sig ud i at lave fald på hjul. Det vil sige, at hun i en ny video forsøger sig både med skateboards og roller-blades på strandpromenaden.

Det sidste resulterer i, at hun bliver nødt til at omfavne og hænge på tilfældige fremmede, når hun ikke længere kan holde balancen. Så hvis du tror, du er klodset, så skal du bare følge Paige på Instagram, YouTube og Facebook. Så får du det meget bedre. Du skal også bare leve med, at hun konstant refererer til sine kønsorganer. Som man jo gør.

LINK:Paige Ginn på rulleskøjte-glatis

LINK:Mere Paige Ginn på rulleskøjte-glatis

LINK:Paige Ginn på Instagram

LINK:Paige Ginn på Facebook

Trumps hovedløse udtalelser

Også i denne uge lykkedes det den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, at sætte ild i de sociale medier med hovedløse udtalelser. Denne gang skete det i et interview efterfølgende Demokraternes konvent i Philadelphia.

Det øjeblik, alle taler om fra konventet, var da et muslimsk ægtepar stillede sig op og holdt en tale dedikeret til deres - også muslimske - søn, der gav sit liv i USA's militærtjeneste og tilmed redde nogle af sine landsmænd, da han gjorde det.

En ægte, amerikansk helt, der som faderen sagde »Slet ikke ville have været i USA, hvis Trump fik sin vilje«. Ægteparret anklagede Trump for ikke at kende USA's forfatning godt nok, og gjorde opmærksom på, at Trump ikke havde ofret noget eller nogen som helst for sit land.

Det kunne Trump naturligvis ikke lade ligge. I et interview på tv-kanalen ABC gjorde han opmærksom på alle de selvopofrende ting, han havde gjort, såsom at »arbejde hårdt« og »skabe en masse jobs«.

Det fik efterfølgende Twitter til at gå fuldkommen i selvsving med satiriseren over Trumps selvopofrelse. Under hashtags som #TrumpSacrifices og #TrumpSacrifice (i ental) blev der tweetet både sjove, fjollede, men også anklagende eksempler på, når Trump har sat noget på spil.

@CopyJim skriver for eksempel, at Trump »ofrede sin første kone for sin anden kone. Derefter ofrede han sin anden kone for sin tredje kone. Derefter ofrede han sin kone på scenen under republikanernes konvent«, med henvisning til, at Melania Trump blev kastet for løverne med en tale, hvor noget af indholdet var ’lånt’ fra Michelle Obamas 2008-tale.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

@Tom2Shine skriver om, da Trump ofrede en hel del ved at undgå at blive indkaldt til militærtjeneste i 70’erne: »Gik glip af at blive solbrændt, da jeg sneg mig uden om at komme til Vietnam«

@Khannoisseur har lavet en liste over Trumps fem største, selvopofrende handlinger. Men der står ikke noget ud for hvert punkt.

Derudover har ’ofringerne’ fået nogle lidt andre betydninger, som f.eks. det billede af Donald Trumps søn, der står ved en nedlagt elefant med dens afskårne snabel i den ene hånd, der kædes sammen med ovenstående hashtags.

LINK:#TrumpSacrifices

LINK:#TrumpSacrifice

John Cleese har fået sin egen YouTube-kanal

Den britiske comedy-legende John Cleese har ikke tænkt sig at stå tilbage for alle de unge mennesker, der lige nu bliver rige på at være YouTube-kendisser. Med al hans erfaring kan han også spille det spil, tænkte han, og gik i gang med at lave sin egen YouTube-kanal.

Denne blev en realitet i den forløbne uge. Cleese indrømmer med vanlig, absurd, satirisk semi-alvor, at kanalen udelukkende er til for at optimere hans mulighed for at få del i indtægterne fra YouTubes reklamer. Selvom han faktisk ikke er helt klar over, hvad en YouTube-kanal er for noget.

LÆS OGSÅ

Han opfordrer glad folk til at »Spilde tiden med frisk, nyt Cleese-indhold«, og lover at snakke om både gamle dage og de seneste karaktermord fra den britiske sladderpresse. Han uploader videoer, der ikke tidligere er set (og videoer, der »ikke burde blive set«), og har endda en kategori, der hedder »Videoer, der ikke var sjove dengang, men nu…«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er ikke fordi, der er et kæmpe bibliotek af videoer (i skrivende stund ligger der fire, inklusive Cleeses velkomstvideo), men hvis man er fan af Cleeses knastørre samfundskommentarer og satire, skal kanalen nok få mundvigene til at kravle opad.

Når der kommer flere videoer, kan det også være, Cleese får nogle flere YouTube-fans. Det er ikke ligefrem, fordi han er konkurrencedygtig med tidens unge YouTube-kendisser. Han har p.t. kun lige over 16.200 mennesker, der følger kanalen. Til sammenligning har den største YouTube-kendis, PewDiePie tæt på 47 millioner mennesker, der abonnerer på hans kanal.

LINK:John Cleeses YouTube-kanal

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden