Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Duo er en ny, minimalistisk videochat-app fra Google, der dermed tager kampen op med alt fra Facetime over Skype til Facebook Messenger. Google bruger deres egen videokompression, hvilket skulle give en mere stabil videosamtale, end vi er vant til (Foto: Google).

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google lancerer »gnidningsfri« konkurrent til Facetime

Den nye app er Googles minimalistiske, men stabile svar på Facetime og Skype.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google ved godt, at selskabets tjeneste Hangouts ikke har været den helt store succes, selvom det har forsøgt at gøre den til en egen version af Skype, Facebook Messenger eller iMessage/Facetime. Så nu har selskabet lanceret Duo, der udelukkende fokuserer på videoopkald.

Spartansk og hurtig Søgegigantens tilgang er lidt simplere end alle andres på overfladen, men der gemmer sig til gengæld en række smarte og mere avancerede funktioner under motorhjelmen. Der er måske endda dem, der vil kalde Duo for ’spartansk’, for man kan hverken tekst-chatte eller lave gruppeopkald, som man kender det fra andre lignende tjenester.

En af de forenklede detaljer i tjenesten er, at man ligesom på Facetime ikke behøver at oprette en profil, efter at man har hentet appen. Man registrerer simpelthen sit mobilnummer, og så ringer man blot til sine kontakter, hvis de vel at mærke også har hentet appen.

Der er heller ikke nogle af de spøjse effekter, man finder på for eksempel Snapchat. Det eneste, Duo kan, er at lave videotelefoni. Men idéen er så også at gøre dette så godt som muligt. Google anvender sin egen videokompressions-teknologi, og det skulle efter sigende give bedre billedkvalitet og samtidig en mere stabil samtale, så man ikke bliver smidt af så let.

Det er også tanken at gøre Duo til den videochat, Android-brugere helst vil anvende til formålet og dermed gøre den til Androids de facto-videochat-app på samme måde, som iMessage og Facetime er det på iPhone og iPad.

Den virker også på Apples iOS og kommer kun til mobiltelefoner. Man får altså ikke den store skærm at se, som man kan opleve med et Skype-opkald.

Duo er til gengæld også ulige lettere at komme i gang med at lave videoopkald på end på Skype for eksempel, hvor man først skal oprette en profil og siden skabe kontakt via Skype med de personer, man vil kalde op.

Men har man først fået sin Skype-konto til at fungere, er det selvfølgelig spørgsmålet, om man gider endnu en video-tjeneste.

Det gør man netop, fordi man aldrig bliver smidt af Duo, påstår Google.

»Vi har fået lavet Duo, så den er hurtig og pålidelig, så videoopkald forbinder sig hurtigt og fungerer gnidningsfrit selv på langsommere netværk«, lyder løftet.

»Når signalet er begrænset, vil Duo elegant reducere opløsningen i videobilledet for at holde opkaldet kørende gnidningsfrit. Og Duo vil automatisk skifte mellem wifi og mobildata, når opkaldet foregår på farten uden at hakke eller afbryde forbindelsen. Du kan begynde et opkald via hjemmets wifi og fortsætte uden afbrydelse på mobildata, når du går ud af døren«, lyder det på reklametrommerne.

Skype, som ejes og styres af Microsoft, har længe forsøgt det samme, uden at det dog endnu har resulteret i helt problemfrie Skype-samtaler på video.

Banke-banke på

Duo vil formentligt være at finde som pre-installeret app på mange af de nye Android-telefoner, der kommer i efteråret og starten af det nye år med den nye version af Android med tilnavnet Nougat ombord.

Hvis det står til Google bliver Duo altså Android-svaret på Facetime, men der er nogle enkelte forskelle, man lige skal vænne sig til. En af de store er ’Knock-knock’-funktionen. Denne blev vist frem, da Google på deres I/O-konference introducerede tilskuerne for både Duo og den kommende tekstchat-platform Allo.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OGSÅ

’Knock Knock’ viser, hvad modtageren laver, når vedkommende ringer op. Videoforbindelsen bliver altså åbnet allerede inden, opkaldet bliver accepteret, så man kan se, hvad opkalderen laver. Det går naturligvis ikke den anden vej, da man i givet fald bare ville kunne ringe til nogen for at overvåge dem.

Fordelen ved ’Knock Knock’-funktionen er, at man lige kan se, hvilket humør opkalderen er i, før man vælger, om man gider snakke med vedkommende. Hvis man tænker sig lidt om, kan ens fantasi sagtens komme op med situationer og personer, hvor den funktion er brugbar. Google lover i øvrigt også, at samtalerne er krypterede, men kan naturligvis ikke garantere, at krypteringen ikke kan brydes.

Google begyndte at rulle Duo ud til brugerne i går, men den er stadig ikke nået til den danske del af Google Play. Operationen skulle dog være overstået i løbet af et par dage.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden