Nettet

Adele meldte sig syg uden make-up, og millioner af fans elskede hende for det

Derudover flippede 'Game of Thrones'-skuespillerinde helt ud over manuskriptet til næste sæson og selv kloge mennesker og intelligente medier tog fejl af Internets fødselsdag

Nettet

Adele tog en sygedag – og 13 millioner fans kiggede med

I den forløbne uge blev måske verdens største sangerinde lige nu, Adele, syg. Hun er på turné i USA og skulle spille en koncert i Arizona, men det kunne hun simpelthen ikke. Hun var alt for syg. Men Adele er ikke typen, der bare aflyser.

Hun er typen, der i stedet tager fat i sin smartphone og indspiller en video, hvor hun forklarer, at hun er syg, og hvor ked af, hun er at skuffe de mange fans. Men at hun er nødt til at passe på sig selv, for ellers er der bare flere fans, der må undvære hende.

Med det opnåede Adele tre ting. For det første opnåede hun at vise sig som et rigtigt varmt og ærligt menneske. Der var ingen, der var i tvivl om, at hun var syg, når man så hende på videoen. Hun ser ikke ud som om, hun har det specielt godt. Måske netop derfor opnåede Adele for det andet at få flere end 13 millioner mennesker til at kigge med på videoen, da hun lagde den på sin Facebook-profil.

For det tredje opnåede Adele at give endnu mere støtte til den feministiske bevægelse, der kører under hashtag-banneret #NoMakeup, og som blev startet af en anden sangerinde, Alicia Keys. Sidstnævnte har på nyere billeder og ved højprofilerede koncerter skrottet makeup’en i en protest imod at kvinder altid er under pres for at ligne en million og derfor altid skal bære makeup.

For Adeles vedkommende kunne hun formentlig godt have valgt at skjule effekten af sin sygdom ved at tage makeup på, inden hun lavede videoen. Men det gjorde hun heldigvis ikke. Derfor ved vi nu, at også Adele har dage, hvor hun bare vil have lov til at ligne lort - ligesom alle os andre. Og dermed er hun blevet en bedre rollemodel for sine mange unge, kvindelige fans end nogensinde før.

LINK:Adele melder sig syg for åbent kamera og med #Nomakeup

Internaut Day røg helt af sporet

I denne uge fyldte internettet 25 år. Eller det vil sige, det gjorde det overhovedet ikke, men det kunne man godt forledes til at tro, når man kiggede på de sociale medier. 23. august var det 25 år siden, opfinderen af World Wide Web lagde web-softwaren ud på…internettet. Altså det internet, som faktisk havde eksisteret i mere end 20 år, før WWW kom til verden.

Det var ikke engang WWWs fødsel som sådan. Det skete 17 dage tidligere, 6. august 1991, da Tim Berners-Lee offentliggjorde den første website på CERNs servere nede i Schweiz. D. 23. lagde han bare softwaren ud til fri download, sådan at de mange millioner af mennesker, der allerede brugte internet selv kunne begynde at bygge websites.

Alligevel fik rigtig mange, selv meget respekterede medier det helt galt i halsen. På Twitter skrev CBC, der er det canadiske svar på BBC og DR, at den »første internet-side blev offentliggjort for 25 år siden«. Der var ikke tale om en »internet-side« (det er der ikke rigtigt noget, der hedder) og selv, hvis det var en webside, de mente, så var datoen altså 17 dage forkerofft.

The Economist lavede samme fejl på Twitter og skrev at »Internettet blev født på denne dag for 25 år siden«…altså bortset fra, at internettet som sagt er meget ældre og kan spores helt tilbage til 1969.

Selv tech-mediet Motherboard tog fejl og skrev at det var 25 år siden »offentligheden fik adgang til Internet« - men Internet blev åbnet for offentlig adgang i 1988, ikke i 1991. Det var kun World Wide Web, der blev tilgængelig for offentligheden det år. Og WWW er altså bare en af de mange applikationer, der kører på internettet.

Så var der selvfølgelig alle de ikke-journalister, ikke-nørder og menige netbrugere, der måske i højere grad kan undskyldes for at have taget fejl. Alle tweetede de under hashtagget #InternautDay med henvisning til kæleordet for internet-nørder, ’Internauter’. Heldigvis var der nogen, der tog gas på #InternautDay og alle de falske fejringer.

En enkelt bruger gik med på den bølge på Twitter, der for tiden tillægger fodboldspilleren Zlatan Ibramimovic fuldkommen overdrevne evner i bedste Chuck Norris-stil. »For 25 år siden, opfandt Zlatan Ibrahimovic internettet« lød beskeden kort.

Og @WeAreFPF tweetede, at det var 25 år siden, verdens befolkning fik den fantastiske gave at kunne se alle de søde kattevideoer, den vil. Tak for det, WWW.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LINK:Medier tager helt fejl af World Wide Webs fødselsdag

Arya Stark flipper helt ud over sæson 7 af ’Game of Thrones’

’Game of Thrones’ er lige så meget et internet-fænomen, som det er et tv-fænomen. Ud over, at stort set alle danske fans af serien ser den streamet via internettet, så er det den serie i historien, der er blevet downloadet ulovligt flest gange.

Og så er der naturligvis hele det sociale medie-aspekt. Hver gang, ’Game of Thrones’ er på vej tilbage til skærmene, går Facebook og Twitter i selvsving, og det samme gælder, mens serien rent faktisk kører…og i nogen tid efter.

LÆS OGSÅ

For nyligt kom det frem, at serien får en ende om to sæsoner. Sæson 7 og 8 bliver kortere, og det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske. Men der er naturligvis nogen, der ved det, og det er de skuespillere, der er med i serien.

En af dem er Maisie Williams, der spiller Arya Stark. Hende har vi set gå fra barn til voksen i løbet af serien, og hun har tilsyneladende lige fået manuskriptet til sæson 7 i hænderne. For i denne uge tweetede hun sin reaktion på at have læst manuskriptet til sæsonen, og det var, nåja…ekstremt.

Det virker faktisk bedst, hvis man læser hendes fem tweets om manuskriptet på original-sproget, og sammenfatter dem: »Just finished reading season 7. Shit gets REAL. I’d start preparing yourselves now. Scratch that, nothing will prepare you for this. Holy BALLS«.

Det lyder jo spændende, og noget dystert på den fede måde. Men når en skuespillerinde ligefrem advarer os og opfordrer os til at begynde at forberede os tæt på halvandet år før, sæson 7 får premiere, så er det vel ment seriøst. Eller som brugeren omnipotentmonkey skrev på Reddit:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Når en serie, der har indeholdt Ned Starks henrettelse, slaget ved Blackwater, det røde bryllup, duellen mellem Oberyn Martell og The Mountain, slaget mod Mance, afbrændingen af Shireen Baratheon, white walker-angrebet på wildling-lejren, slaget mellem Jon Snow og Ramsay Bolton og Cercei’s rettergang bliver beskrevet som at ’shit gets REAL’, er der simpelthen ikke nok toiletpapir på planeten til at dække den mængde lort skabt af ren spænding, jeg kommer til at producere i mellemtiden«.

Sådan kan man jo også sige det.

LINK:Maisie Williams flipper ud over sæson 7 af Game of Thrones på Twitter

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden