Barack Obama tweetede dette billede ud til verden sammen med et Nelson Mandela-citat og blev dermed afsender af verdens mest populære tweet.
Foto: Pete Souza

Barack Obama tweetede dette billede ud til verden sammen med et Nelson Mandela-citat og blev dermed afsender af verdens mest populære tweet.

Nettet

Obama har skrevet verdens mest populære tweet

Eks-præsidentens reaktion på Charlottesville-tragedien har på kort tid slået verdensrekorden for flest likes.

Nettet

»Ingen bliver født med et had til en anden person på grund af vedkommendes hudfarve, baggrund eller religion«. Ordene er Nelson Mandelas, men de blev videreformidlet af USA's tidligere præsident, Barack Obama. Og dermed skrev Obama sig ind i de sociale mediers historie som afsender af den mest populære tweet nogensinde.

Reaktion på Charlottesville-tragedie

Obama sendte tweeten lørdag som en reaktion på dagens hændelser i Charlottesville i Virginia, hvor sammenstød mellem højrenationale og venstreorienterede førte til flere sårede. En deltager i demonstrationen blev dræbt, da en bil torpederede folkemængden.

Obamas tweet indeholder ud over Mandela-citatet et billede af eks-præsidenten, der smiler til og hilser på børn af forskellige etnisk baggrund. Den er den første af tre tweets, der til sammen indeholder det fulde Mandela-citat, der fortsætter: »Mennesker skal lære at hade. Hvis de kan lære at hade, kan de også lære at elske. For kærlighed er mere naturligt for menneskehjertet end det modsatte«

I skrivende stund er tweeten på blot fire dage blevet delt mere end 1,4 millioner gange. Men det er antallet af ’likes’, der sender tweeten ind i historiebøgerne. Der er blevet trykket på ’Like’-knappen under tweeten flere end 3,6 millioner gange.

Ariana Grandes Manchester-tweet overgået

Dermed har Obamas tweet overgået den tidligere modtager af  flest Twitter-likes, udsendt af sangerinden Ariana Grande. Hendes tweet var også foranlediget af en dødelig tragedie, nemlig selvmordsbombe-angrebet på hendes koncert i Manchester i maj i år, hvor 23 mistede livet.

Ariana Grandes umiddelbare reaktion lige efter angrebet har foreløbig trukket over 2,7 millioner likes, men det tal har Obamas tweet altså slået med næsten en million likes på de første fire dage. Twitter udsendte onsdag dansk tid beskeden om, at Nelson Mandela-citatet fra Obama nu officielt var den mest populære tweet i verdenshistorien.

Før Barack Obamas og Ariana Grandes reaktioner på voldelige tragedier, var det en mere festlig tweet, der sad på verdensrekorden. Det var nemlig den kendis-selfie, som Ellen DeGeneres tog under Oscar-festen i 2014. Denne er dog stadig blandt de mest retweetede Twitter-indlæg i verden med 3,4 millioner delinger - et tal, Obamas tweet stadig er ret langt fra at nå.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden