Google Drive-logoet forsvinder til næste år fra PC'er og Macs, og Google anbefaler allerede at skifte over til en anden app, Backup and Sync, for at tilgå dit Google-drev i skyen.
Foto: Google

Google Drive-logoet forsvinder til næste år fra PC'er og Macs, og Google anbefaler allerede at skifte over til en anden app, Backup and Sync, for at tilgå dit Google-drev i skyen.

Nettet

Snart skal du sige farvel til Google Drive på din computer

App'en, der tilgår Googles digitale lager i skyen skifter navn og bliver integreret med deres tjeneste til backup af fotos.

Nettet

12. marts næste år forsvinder Google Drive fra computere verden over.

Søgegigantens svar på iCloud, OneDrive, Dropbox og hvad sky-lagertjenesterne ellers hedder, vil ikke længere kunne findes som app. I stedet skal du bruge en app med det lidt mere kedelige navn Backup and Sync, der til gengæld også kan håndtere backup af dine digitale fotos.

Ingen udmelding om mobile apps endnu

Google har besluttet at droppe deres Google Drive- og Photos-apps fra Windows- og MacOS-platformene, og afviklingsfasen er allerede så småt gået i gang. Allerede fra december måned i år vil du ikke længere kunne få support og hjælp hos Google angående disse apps. Det har Google meldt ud i et blogindlæg.

Det er vigtigt at understrege, at der her er tale om apps til desktoppen på din computer – ikke nødvendigvis på din smartphone. Hvad der præcist sker med Google Drive, hvis du f.eks. er glad bruger af Gmail, Docs og Sheets på iPhone og iPad, har Google endnu ikke meldt noget officielt ud om.  Selve drevet i skyen og den tilhørende tjeneste ser dog ud til at beholde navnet Google Drive.

Hvis du derimod bruger Google Drive til backup fra din computer, vil du snart begynde at modtage beskeder fra Google om, at app’en er på vej til at forsvinde. Det skal du imidlertid ikke panikke alt for meget over, dine data vil stadig være at finde, hvor de plejer at være - nemlig på Googles servere.

Fotos kommer med i backup

Du vil dog i stedet blive opfordret til at installere Backup and Sync i stedet. Det er det nye navn for den app, der tilgår de filer, som du enten gratis eller mod betaling har lagt op i Googles lager i skyen. Den store fordel ved Backup and Sync er, at den ikke bare klarer dokumenter og andre filer – den klarer også fotos. Og det er nyt.

Indtil videre har Google nemlig tvunget brugerne til at bruge to forskellige apps, henholdsvis Photos og Google Drive til at tage backup af henholdsvis fotofiler og alle de andre filtyper. Det har været lidt ubelejligt, men hænger sammen med at Photos også findes til både Android og iOS og lægger billeder direkte op i dit Google-lager, når de er taget med smartphonens kamera.

Billedresultat for backup and sync

Som nævnt har Google endnu ikke offentliggjort noget om, hvorvidt disse smartphone-apps også skifter navn og bliver integreret. Backup and Sync har dog et anderledes logo-ikon med lille sky på, akkurat som man kender det fra Apples iCloud- og Microsofts OneDrive-ikoner. Så bliv ikke nervøs hvis du begynder at se dette symbol i stedet for den gule, grønne og blå trekant, der kendetegner Google Drive.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce