Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

FARVEEKSPLOSION. Hvis dit tv understøtter HDR, kan du nu se YouTube med langt bedre farvedynamik end tidligere. Det kræver en skærm med HDR at vise de flotte farver, men YouTube har fremstillet ovenstående billede til illustration af forskellen (Foto: Youtube).

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu stråler farverne endnu mere på YouTube

Videoer fra Youtube kommer stadig oftere i HDR-kvalitet, og kan aflæses af Googles nye Chromecast.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du synes, at visse videoer på YouTube ser ud til at have lidt mere fut i farverne end andre lige nu, er det ikke dine øjne, den er gal med. Du er nok bare så heldig at være i besiddelse af noget god teknologi og er ramlet ind i en video lavet med HDR.

Videoer med farvedynamikken i top
HDR står for High Dynamic Range, og hvis du synes, det lyder bekendt, er det ikke så mærkeligt. Din smartphone har nemlig kunnet tage stillbilleder med HDR i lang tid. Når billeder eller video er lavet med HDR, er der en større dynamik i måden, farverne bliver gengivet på, blandt andet fordi grå og sorte nuancer fra sort/hvid-optagelser blandes ind i farveoptagelserne.

Nu har YouTube åbnet for HDR-videoer. Du kan nu altså selv kan uploade videoer, du optager i HDR (hvis du har et kamera, der kan håndtere det). Men hvad vigtigere er, så kan du se en række videoer, der allerede er lavet i HDR fra nogle af YouTubes store stjerner.

YouTube har ifølge Engadget fået Youtubere som MysteryGuitarMan, Abandon Visuals og fotografparret Jacob og Katie Schwarz til at lave smukke videoer i den høje 4K-opløsning, men som også er filmet i den høje farvedynamik. En søgning på »HDR« vil bringe dig frem til videoerne.

HDR med Googles video-’puck’
Men for at få det fulde udbytte af den nye teknologi, skal du have en skærm, der kan håndtere HDR og gerne også en eller anden form for modtager, der kan håndtere videomaterialet. Hvis du har købt et tv for ganske nyligt, er der gode chancer for, at det kan klare HDR, men det er ikke sikkert, at YouTube-app’en i tv’et kan.

Det er så her, Chromecast Ultra kommer ind i billedet. Den nyeste version af Googles lille streaming-nøgle med form som en ishockeypuck, kan håndtere såvel HDR som 4K/UHD-video, der bliver streamet fra nettet. Og eftersom YouTube også ejes af Google og deres moderselskab Alphabet, kan YouTube-app’en i den nye Chromecast ganske oplagt også vise HDR-video.

Den nye Chromecast Ultra kommer ud i de danske butikker i løbet af de næste par uger. Den kan forudbestilles nu og skulle lande i butikkerne omkring 19. november. Men hvis man bestiller den online, for eksempel hos Google selv, kan man være heldig at få den leveret allerede fra sidste i denne uge. Den koster 630 kroner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden