Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu er det Snapchat, der stjæler fra Instagram

Samtidig har den nye version af Snapchat-app'en nye 'linser' ombord, der er rettet mod kameraet på bagsiden af smartphonen og derfor ikke kun er til selfies.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke mere end nogle få måneder siden, at Instagram stjal en af Snapchats kernefunktioner. ’Stories’, hvor man kan lave må præsentationer med videoer og billeder i app’en, blev tyvstjålet af Instagram og integreret i deres app. Nu stjæler Snapchat til gengæld noget tilbage fra Instagram.

Frem og tilbage Det handler stadig om Stories, men om en lille funktion, som Snapchat ikke havde med i første omgang. Instagram tilføjede nemlig tilbagespoling i den enkelte ’story’, og den funktion ville Snapchat også give deres brugere. Så den er nu på plads.

Som The Verge gør opmærksom på, så springer den nye funktion ikke ligefrem ud af skærmen, når man opdaterer til den nyeste version af Snapchat-appen. Hvis man gerne spole tilbage, kan man trykke på venstre side af skærmen.

Det er dog ikke den eneste nyhed, der er i den seneste version af Snapchat-app’en. Holdet bag Snapchat har også indført noget, de kalder ’World Lenses’. ’Linserne’ er allerede en af Snapchats vigtigste funktioner og en af grundene til, at især mange unge er vilde med det sociale medie.

Lavet til smartbriller

Linserne lægger sjove animationer oven i billeder, man tager med app’en, så man kan gøre tingene lidt mere livlige. Men de har indtil nu kun været tilgængelige på frontkameraet af en smartphone, fordi linse-animationerne er lavet til selfies.

LÆS OGSÅ

Sådan er det – som navnet antyder – ikke med World Lenses. Disse er i stedet animationer, der kan lægges oven i billeder, man tager af ’verden’, altså med kameraet, der sidder bagpå smartphonen. Blandt disse linser er der alt fra hjerter til sne til små skyer, der spytter regnbuer ud og andre sjove, grafiske elementer.

Der er dog også en anden type kamera, disse nye linse-animationer er tiltænkt. Det er Spectacles, de briller med indbygget kamera, som firmaet bag Snapchat, Snap Inc., annoncerede for nylig. Med disse briller tager man jo i endnu højere grad billeder af ’verden’, som de nye World Lenses så kan gøre en lille smule sjover.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden