Det evige himmelrum venter på at blive udforsket i Kometen, et af de få skandinavisk klingende spil på iPads App Store.

Det evige himmelrum venter på at blive udforsket i Kometen, et af de få skandinavisk klingende spil på iPads App Store.

Test

Fem ukendte spilperler til iPad

Glem Apples top-lister. Der gemmer sig mange skjulte spilperler til iPad.

Test

Spiludvalget på iPad har længe været domineret af de såkaldte førstegenerationstitler. Dem, der stod klar til at invadere platformen på dag ét med forventelige HD-udgaver af velkendte navne som 'Angry Birds' og 'Plants vs. Zombies'. Flottere grafik, men i sidste ende en klon af iPhone-spillet med den samme mekanik.

En ny generation af absolut suveræne spil viser dog, at udnyttelsen af iPads muligheder for spiludvikling skrider hensigtsmæssigt frem.

Vi har testet fem af de bedste mere ukendte spil, der viser de grundlæggende strømninger, som vil adskille iPad-spillene klart fra lillebroderen iPhone.

Fra kometer til Hamlet Udviklerne har især kredset om at udnytte størrelsen og farvegengivelsen på iPad-skærmen.

Det svenske 'Kometen' byder på håndmalede tegninger af så høj opløsning, at den tilsvarende oplevelse til iPhone er en hån mod dem. Ligeledes point-and-click-eventyrspillet 'Hamlet HD', der med sikker streg vækker et fantasifuldt tegneserieunivers til live.

Interaktionen mellem bruger og spil er også tydeligt forbedret. De præcisionskrævende spil er skarpere og flyder bedre på iPad, når risikoen for frustration ved fejlplaceringer er mindsket. I puzzle-titlerne 'Zen Bound' og 'Sand Slides' er dette et dominerende faktum.

Fra Flash til Pad

Endelig ser vi antydningen af et nyt hjemsted for mange uafhængige udviklere, der tidligere har holdt sig til pc-platformen og udviklet spil i f.eks. Flash egnet til browsere.

Med 'Canabalt', der er udviklet på få dage af dygtige hjemmeudviklere, er et sådan Flash-spil overført forbløffende vellykket til iPad uden at give køb på hverken grafik eller spiloplevelse.

Kan udviklerne drage erfaringer fra et spil som dette, vil mange andre let kunne skifte hovedkontor til iPad og atter cementere App Stores rolle i at fremavle god spiludvikling.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce