Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Levende døde invaderer ferieparadis

Tag med til 'Dead Island', og få sol, sommer og zombie-chok.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Zombier er gennem årene gået fra at være troldbundne slaver i voodooens ældgamle ritualer til menneskeædende monstre i den moderne populærkultur.

Selv Anders And har haft besøg af en gammeldags voodoo-zombie i en Carl Barks historie, men så tandløst går det ikke for sig i spillet 'Dead Island', hvor Anders næppe ville få udstødt mere end et halvkvædet ”Uarghh!!”, inden der kun var en blodig matrostrøje tilbage.

LÆS ANMELDELSEN

'Dead Island' er målrettet i sin moderne zombievision, der ligesom film som '28 Days Later' gør de levende døde til analogier over menneskehedens frygt for dommedag, uhelbredelige viruser og et liv efter døden, der i bogstaveligste forstand er helvede på jord.

Trods umulige odds
Frelsen finder vi, som i alle moderne zombiefortællinger, ikke i Gud, Konge og Fædreland, men i os selv – i det enkelte menneske, hvor håbet og lysten til at leve og overleve ikke er til at kue.

Ganske som i filmen 'Dawn of the Dead', hvor en gruppe overlevende barrikaderer sig i et stormagasin som en sidste bastion, eller i tegneserien/tv-serien 'The Walking Dead', hvor de få levende indser, at de selv er 'de gående døde' med et spinkelt håb for overlevelse, men trods de umulige odds kæmper de til sidste åndedrag.

Og netop det kommer du i den grad også til i Dead Island.

Uden assistance fra Chevy Chase
Fire overlevende, der er immune over for zombie-infektionen, er hovedaktørerne i 'Dead Island's frodige zombieinferno.

Et caribisk ferieparadis, der fra den ene dag til den anden bliver forvandlet til verdens værste ferie – og det helt uden assistance fra Chevy Chases 80'er feriefarmand, Clark Griswold.

Han ville ellers passe fint ind i selskabet med 'Dead Island's andre bevidst kitschede karakterer, som en kæk rapper og en tidligere fodboldstjerne.

LÆS GUIDEN

Omgivelserne på ferieøen er på afstand stadig fristende med det krystalblå hav og de hvide sandstrande, der kælent kalder på de uvidende og naive.

Der er dog ingen bikini-babes i vente, kun glubske zombiekvinder, der måske nok er udfordrende påklædt, men har mistet al tænkelige sexappeal i deres evige hunger efter menneskekød.

I nærkamp med zombierne
Gameplayet er centreret omkring nærkampe i førsteperson og fungerer glimrende.

Båd-årer, machetter, koben, koste og dykkerknive er kun få af de våben, du kan samle op og forsvare dig med mod zombiehorderne.

LÆS ANMELDELSEN

Som i det lignende spil 'Dead Rising' får du også mulighed for at opgradere og modificere dine våben til mere kreative og drabelige udgaver.

Og det er nødvendigt, for alle våben bliver hurtigt slidt ned, og pludselig står du ansigt til ansigt med de frembrusende zombier kun bevæbnet med dine bare næver – den sikre død.

Enkelte steder er spillet teknisk set lige så stabilt som en zombie: Altid målrettet og med en klar agenda, men også famlende og usikker på benene.

Især online, hvor det er muligt at spille fire sammen mod zombie-horderne.

'Dead Island' er bestemt mest underholdende og ægte i sin vision, når man er fire sammen mod de levende døde, men rent teknisk er det langt fra så smertefrit, som det burde være.

LÆS ANMELDELSEN

F.eks. kan det at starte et samarbejdsspil med en anden spiller være mere held end forstand. Det hele kører mere gnidningsløst, når man er alene i spillet, men det har næppe været intentionen, når netop samarbejdet mellem spillerne er så oplagt.

Meget sigende har udviklerne af 'Dead Island' fra dag et været i gang med at patche spillet for fejl og mangler. At erkende et problem, og samtidig gøre noget ved det, er et skridt i den rigtige retning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

En let opvreden hawaiiskjorte

Som moderne tag på zombiegenren byder 'Dead Island' ikke på megen originalitet i sin fortælling, men giver os derimod det mest stemningsmættede zombie-scenarie på markedet p.t.

Den billedskønne ferieø er en perfekt setting til et zombie-opgør, og stemningen balancerer smukt mellem paradis og helvede. For hvert blidt bølgeskvulp bliver du mødt af lyden og synet af sønderrevne lemmer.

LÆS ANMELDELSEN

Er du bidt af en gal zombie, er der ingen vej uden om – søg læge!

Og spil så Dead Island – gerne med venner – det er ikke fejlfrit, men ganske som de zombier, der er spillets hovedattraktion, så lærer man at leve med skønhedsfejlene for at koncentrere sig om det store billede: hvordan overlever jeg de næste ti sekunder kun bevæbnet med en badetøffel og en let opvreden hawaiiskjorte?

Oplev selv svaret i spillet, mens du sultent venter på 'Dead Island: The Movie', der søsættes af Hollywood i 2013.

Om filmen tager udgangspunkt i selve spillet eller den filmiske spiltrailer, der tidligere i år fik alle til at måbe og håbe, vides ikke, men ét er sikkert: zombierne er kommet for at blive. I hvert fald i fiktionen.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden