Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

LYSSPILLET. Der er adskillige gode ideer i '1000 Amps', men spillet har svært ved at vælge imellem dem.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tjek: Her er tre billige spil, der vover pelsen

Udvalget og diversiteten er enorm i verdens største online-butik for computerspil.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ofte drukner de mindre spil i mængden, og når man står som solo-udvikler med et indie-spil, der formentlig ikke vil ramme den brede skare, så er faren for at blive overset endnu større.

Det er en skam, for blandt det skidt og kanel, som de små påfund udgør, er der spil, der gemmer på helt andre oplevelser, end hvad vi er vant på spilmarkedet – om det er genopfindelsen af en legendarisk genre eller at vende de traditionelle spilmekanikker på hovedet og derefter smide dem helt ud.

LÆS TJEK

Samtidig er de også strålende beviser på, at selvom man kan løbe ind i skuffelser, så bør man en gang imellem bruge lidt tid på at løbe Steams afkroge igennem i jagten på nye oplevelser.

Lyseslukkeren
Hvad '1000 Amps' mangler i store armbevægelser, gør det op for i en fuldstændig gennemført simplicitet, hvor målet er at tænde for op lyset i adskillige rum, imens de små grå sættes i sving.

Det er et så simpelt spil, at man knap nok aner, når det på traditionel vis udvikler sig ved at lade spilleren få en ekstra feature at gøre gavn med, men det er også her, hvor det stiler direkte mod sin egen monotoniske afgrund og ironisk nok en lidt for omfattende enkelthed.

Helt anderledes ageres der i Christine Loves interaktive fortælling 'Analogue: A Hate Story', hvor man hurtigt kan glemme alt om at påklistre de mærkater og begreber, som beskriver et helt almindeligt computerspil.

I stedet trækkes man ind i et fortabt rumskibs fortid, der gemmer på kontroversielle emner, seksuelle spændinger og moralske skrupler, hvor rumskibets AI belejligt prøver at vække ens samvittighed til live.

LÆS TJEK

Det fungerer overraskende godt, men det kan også blive for meget, når man skal holde styr på alskens intriger, der aldrig lader spilleren få et pusterum, især ikke når det hele foregår igennem lutter logbøger og samtaler med en kunstig intelligens.

En hyldest til fortidens horror-legender

Hvor både '1000 Amps' og 'Analogue: A Hate Story' træder ud af trygge rammer, er 'Lone Survivor' på lidt mere sikker grund uden dog nogensinde at miste sin helt egen unikke stemme.

Der spilles på den typiske apokalyptiske epidemi, hvor menneskeheden stort set udryddes, men det er ikke så meget spillets historie, som det er dets fremragende David Lynch-inspirerede stemning, der gør det til en oplevelse, man ikke kan være foruden.

LÆS TJEK

Det er ikke mindst en åbenlys hyldest til 'Silent Hill', dengang serien stadig formåede at give hårrejsende gys, men det er også en tour de force i et fuldstændig vanvittigt univers, hvor intet er, som det ser ud – og hvis det er, så er der formentlig noget helt galt.

Læs anmeldelserne i boksen herover

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden