Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Abstrakt strategispil får topkarakter i brætspils-test

Tjek.dk har testet fem opfindsomme brætspil, der skiller sig ud fra mængden og kaster deres spillere ud i overraskende udfordringer.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spræng ballonen, vælt skibet eller lav spisebordet om til en curlingbane.

Thomas Vigild har sammen med en række testspillere testet brætspil, der på den ene eller anden måde adskiller sig fra hvordan brætspil er flest.

LÆS OGSÅ

Bedst er fire på stribe-spillet , der ifølge anmeldelsen har status som en tidløs klassiker. Balancespillet er et medrivende fysisk spil der desuden er overraskende og uforligneligt.

I boksen til højre kan du klikke dig videre til omtalerne af de enkelte spil.

Sådan gjorde vi
Over en periode på to måneder testede Thomas Vigild alle fem brætspil med forskellige testpersoner inden for spillets tiltænkte målgruppe.

Alle spil blev minimum gennemspillet tre gange, og karaktererne er baseret på en helhedsvurdering af finish, ide, originalitet, spilleregler og isærinteraktionen mellem spillerne.

Thomas Vigild har anmeldt brætspil for Politiken siden 2005 og er på fjerde år juryformand for den kritikerbaserede danske brætspilspris Guldbrikken.

Fem andre gode bud
Her er fem andre bud på anderledes brætspil, som alle tidligere har været anmeldt i Lørdagsliv:

A la CarteDyst som wannabe mesterkokke om at krydre retterne perfekt – og det hele ligger i solid håndtering af krydderiglassene og dosere den rette mængde i små vellavede pander. Fra 6 år.

Årets familiespil i Guldbrikken 2012.

KlikadoTænk pindespillet Mikado, men oppe i luften over spisebordet og med magnetiske pinde. Suverænt og helt igennem tidløst motorisk brætspil, der fænger og fascinerer fra 5 år og opefter.

Årets børnespil i Guldbrikken 2009.

Hotel MysterySom i et af verdens første akustiske mordmysterier skal man her lytte sig frem til, hvorledes små firkantede træklodser falder ned igennem et 8-etagers hotel i pap. Fra 7 år.

Tactilo LotoGenialt børnespil om følesansen for de allermindste. Stik labben ned i posen, og så skal ungerne føle sig frem til skønne f.eks. dyr, grøntsager eller frugter i usædvanlig lækker finish.

Årets børnespil i Guldbrikken 2012.

Tilt

Et stramt snittet hovedbrud med en effektiv og øjeblikkelig fysisk feedback, der gør spillet svært fængslende. I tilt tilter man nemlig ikke kun brikkerne, men også hele sin hjerne. Årets hovedbrud i Guldbrikken 2012.
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden