Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Testvinder. Logitechs Boombox vinder testen.
Foto: PR

Testvinder. Logitechs Boombox vinder testen.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Højttaler-test: Gå efter hørelsen, ikke størrelsen

Små mobile højttalere er smarte til ferieture eller strandhygge, men markedet er stort, og der er overraskende stor forskel på, hvad man får for pengene.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I takt med at flere og flere danskere har deres musik liggende på mobile enheder som smartphones og tablets, stiger efterspørgslen også på mobile højttalere, som er nemme at tage med til stranden, på rejse eller flytte rundt med i hjemmet.

Det er en tendens, man blandt andet mærker hos elektronikvirksomheden Elgiganten.

»Det er et marked, hvor vi har set en betydelig vækst inden for de seneste år, og det er vores klare forventning, at det også vil fortsætte fremover«, siger salgschef Jan Kirkedal.

LÆS OGSÅ

Men er man så til fest eller hverdag?

Nogenlunde sådan skal man tænke, når man går på jagt efter den bedste mobile højttaler til prisen.

»En mobil minihøjttaler er altid et svært kompromis mellem størrelse, mobilitet, lydkvalitet og pris«, siger Joakim Moe, der er lydtekniker og audiokonsulent hos DR og i Koncerthuset. Han har desuden mange års erfaring som lydmand for så forskellige danske bands som Infernal, Medina og Savage Rose.

»Derudover er valget af højttaler afhængigt af ens musiksmag, og hvornår den skal bruges. Nogle af højttalerne i testen er bedst til fest, mens andre egner sig bedre til hverdagsbrug i køkkenet eller på spisebordet«, siger han.

Hos Elgiganten efterspørger kunderne ifølge salgschef Jan Kirkedal typisk minihøjtalere i prislejet mellem 499 og 1.500 kroner, men tendensen er, at lydkvaliteten spiller en stigende rolle.

»Den klare tendens er, at folk efterspørger funktioner som Airplay og streaming. Men vi oplever også, at højttalernes lydkvalitet bliver mere og mere afgørende for, hvad vores kunder ender med at lægge i kurven, når de står ude i vores varehuse«, siger Jan Kirkedal.

Meget for pengene

På nær en enkelt højttaler i denne test får man glimrende lyd for under 1.000 kroner, men det afhænger også af, hvor højt man vil spille, og hvor mobil højttaleren skal være: »Jeg er mest imponeret over den lille , fordi lydbalancen er bedst her, men der er meget stor forskel på højttalerne i denne test. Selv om klangbalancen er bedst i Boombox, kan den ikke spille højt, hvis man holder fest. Her ville jeg vælge eller «, siger lydtekniker Joakim Moe.Alle seks testede højttalere i denne test har bluetooth-teknologi indbygget, som betyder, at højttaleren kan kobles trådløst sammen med hvilken som helst smartphone, computer eller tabletcomputer og derefter afspille lyden fra disse. Alle højttalere har dog også indstik til normalt lydkabel, hvilket skåner batteri i både højttalere og i smartphonen.

Ud over lydkvalitet skal man nemlig også overveje, om man går efter en højttaler med indbygget genopladeligt batteri, der er mere mobile, eller en, der bruger almindelige batterier. Det har den store fordel, at højttalernes levetid er længere, da batterierne udskiftes løbende. I vores test varierede batterilevetiden mellem 3 og 10 timer, men det afhænger af, hvilken musik man spiller, og særligt hvor højt.

Research: Camilla Mejlvang

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden