Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test: LG G2 er måske markedets bedste Android-telefon lige nu

LG kommer med G2’eren tæt på perfektion inden for Android-baserede smartphones.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det går aldrig.«

Sådan var der nok mange, der tænkte, da de hørte, at LG ville komme med en smartphone uden knapper på siden.

I stedet ville knapperne sidde bagpå. Det er den største designkarakteristik af LG G2, der er en af LGs topmodeller på smartphone-området. Men det skulle vise sig at være et mindre problem end som så.

Knapperne sidder bagpå LG har altid været lillebror i forhold til landsmændene i Sydkorea, Samsung. Men på smartphone-området kan de sagtens konkurrere, og med G2 lægger de sig faktisk foran Samsung i feltet. G2’eren er måske et af de bedste bud på en Android-telefon lige nu.

Men lad os lige vende tilbage til de der knapper. Ja, det er bizart i starten, når man er vant til at rode efter volumen og home-knap på siden af telefonen, at de ikke er der.

Og det ville være løgn, hvis man sagde, at det ikke tog lidt tid at vænne sig til at knapperne i stedet sidder bagpå. Men efter et par dage, hvor man lige mingelerer sin fingerteknik på plads, så begynder man at værdsætte knapplaceringen.

For grunden til, at LG har sat knapperne bagpå, er for at gøre mere plads til skærmen. Der sidder en 5,2 tommers skærm i G2, og den går næsten helt ud til kanten af siden på smartphonen.

Det betyder reelt, at du får mere skærm på samme plads som på andre smartphones. Eller sagt på en anden måde, med G2’eren behøver du ikke at slæbe rundt på en større klods for at få en større skærm.

Sammenlignet med f.eks. den populære Samsung GALAXY S4, er G2’eren kun 2 mm bredere, 1 mm tykkere og 1 mm højere. Men skærmen er meget større, der er næsten en halv centimer mere både i højden og i bredden at folde sig ud på.

Og det gider man godt, for G2’erens 1080x1920 pixels TrueHD-IPS+-skærm står knaldskarpt og med en kontrast, der bør få storebror Samsung til skamme sig.

Batteriet holder længe – selv med tæsk
Hvis man igen sammenligner med GALAXY S4, så er LG G2 13 gram tungere. Men det er der en god grund til, der også giver den ekstra millimeter i tykkelsen. Grunden er, at LG har valgt at sætte et stort batteri i G2’eren for at giver ejeren godt med batterilevetid.

Og det virker. Selv, når G2’eren fik tæsk i løbet af en hel dag uden strømbesparende foranstaltninger, lykkedes det os ikke at dræne den for strøm.

Som alle andre smartphones skal den lades op en gang i døgnet, men man behøver ikke holde igen med at surfe på nettet, streame musik med mere, fordi man gerne vil spare på batteriet. G2’erens 3000 mAh-batteri holder til det meste.

Kameraet i G2’eren har 13 megapixels ombord, LED-flash, optisk billedstabilsering, skyder HD-video i 60 frames per sekund og kan al det, et kamera i en moderne smartphone skal kunne. Selve kvaliteten af objektivet i G2’eren er dog ret meget mellemvare.

Billederne er lidt til den mørke side, og farvegengivelsen er noget mat i det. Her klarer Nokias telefoner opgaven langt bedre, ligesom HTCs kameraer er bedre.

Samsung kan dog stadig ikke følge med, i hvert fald ikke med GALAXY S4, der har tendens til at overbelyse billederne, så de bliver helt hvid-matte. Kvalitetsmæssigt ligger G2’eren på niveau med iPhonens kamera, der dog kun er på 8 megapixel.

Brugerfladen: Simpelt, men godt
De fleste producenter af Android-telefoner lægger som regel deres egen software ind som et ’skin’ til Android. Det er også tilfældet med LG, og det er en af de mest smagsafhængige faktorer ved en telefon, om man bryder sig om interfacet eller ej.

Der skal nok være dem, der ikke bryder sig om LG-interfacet, fordi det virker overforsimplet med store ikoner og masser af plads.

Men denne anmelder foretrækker faktisk dette frem for f.eks. Samsungs TouchWiz-interface, der virker stift og overlæsset i forhold til det lidt enklere LG-interface. Det er dog stadig HTCs Sense-interface, der vinder i kampen om gode Android-skins. Og man kan jo altid selv købe et skin og en ny launcher som App i Google Play Store, som f.eks. den glimrende GO Launcher EX.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det gør det heller ikke værre, at LG har valgt ikke at overhælde smartphonen med såkaldt bloatware, der er al den software og alle de apps, der ofte følger med fra producenten, når man køber en telefon. Det får G2’eren til at fremstå som en mere strømlinet smartphone.

I brug er G2’eren legende let. Det kraftige Snapdragon 800-chipsæt med en 2,26 GHz Krait-processor ombord giver sammen med 2GB ram masser af muskelkraft til at drive softwaren, og det betyder, at alt glider virkelig flot og let, når man navigerer rundt på smartphonen, åbner og lukker apps og så videre.

G2’eren har en række apps, der kan åbne op i separate vinduer. F.eks. kan SMS’er åbne op henover det, der er på din skærm i sit eget vindue, du kan svare på SMS’en, og så fortsætte dit forehavende.

En lignende funktion findes blandt andet på Samsungs GALAXY Note-serie, men ikke helt så veludført som på LG G2. Også kalenderen, opkald og endda videoer og webbrowsing kan foregå på denne måde.

Masser af hestekræfter

G2’eren benytter sig også af den seneste Android-versions mulighed for at lægge genveje ud på låseskærmen og åbne direkte op i en app. Men hvor andre smartphones (læs: GALAXY S4) ofte har problemer med at afvikle dette ordentligt, fungerer det bare på G2 og er en fornøjelse at bruge.

G2’eren processorkraft fik en score på 2146 med benchmark-programmet GeekBench 3, hvilket er generelt højere end konkurrenterne på Android-platformen. Dog er iPhone stadig hurtigere med sin processor, der ligger omkring 2500 i GeekBench-score.

LÆS OGSÅ

Det er dog ikke alt, der er lutter lagkage med G2’eren. Er man musikfan, skal man ikke forvente sig det helt store af smartphonen. Når man skifter nummer i f.eks. Spotify, kommer der en mislyd i pausen mellem numrene, og har man skruet godt op for lyden, kan dette være mere end belastende. Og lydkvaliteten er i forvejen ret tyndbenet uden særlig markeret top og bund.

En anden ulempe, man som dansker har med G2 er, at det danske tastatur er bredere end det engelske, fordi vi lige har æ,ø og å med.

Hvor det engelske tastatur er en drøm at skrive på, fordi G2’erens skærm er så dejligt bred, ligger de danske ydertaster så tæt på telefonens fysiske kant, at man ofte kommer til at taste forkert. Man bør nok lige tjekke, hvordan ens fingre passer til telefonen, inden man køber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Et forbillede for Android-telefoner
Og så er det relativt utilgiveligt, at LG G2 ikke kan udvide sin lagerplads. Der er ikke noget slot til microSD, og det betyder, at man må nøjes med de 16 eller 32GB, den kommer med. Når nu Android-platformen understøtter det, og alle konkurrenterne har det, så er det en alvorlig mangel i så stærk en telefon.

Men derudover er LG G2 et af de bedste bud på en Android-telefon på markedet lige nu…hvis ikke DET bedste. Man får virkelig meget skærm for pengene på samme plads som andre smartphones og telefonens simple udgave af Android og dens gode afvikling af softwaren gør den intuitiv og let at bruge.

Det kunne andre Android-producenter godt lære noget af.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden