0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smagstest: »Disse boller giver groft brød et rigtig dårligt ry«

Forbagte boller har en klæg krumme. De indeholder alt for få kerner og smager ikke af ret meget.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

grove? En del af bollerne knaser let i munden, fordi de har fået tilsat en smule kerner. Dommerne er enige i, at der skal tilføjes langt flere kerner, hvis man vil lave en kernebolle. Ellers kan man lige så godt lade helt være.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Det triste er, at den her slags brød giver groft brød et rigtig dårligt ry«, lyder dommen fra Katrine Anker Møller, der er ernærings- og husholdningsøkonom og ansat som chef i et skolekøkken.

Hun er troppet op for at teste seks forskellige grove morgenboller, som Lørdagsliv har udvalgt. Meddommer Lennart Ribers, der ejer Nordisk Brødhus i København, er enig:

»Det er et salgstrick uden indhold, når de kategoriserer brødene som enten grove eller fuldkorns. Og faktisk er den her type brød som regel noget af det dyreste brød i Danmark, når du sammenligner kilopriser«.

De billigste morgenboller har en kilopris på 30,80 kroner, mens de dyreste koster næsten det dobbelte: 59,40 kroner. Men det er ikke det dyreste produkt, der løber med prisen som bedste bolle.

Testvinder lugter faktisk af brød
Testvinderen er Coop Fuldkornsboller til en kilopris på 44,33 kroner. Det er samtidig det eneste produkt, dommerne mener passer til betegnelsen ’groft morgenbrød’.

»Det lugter faktisk af brød indeni, og det vejer dobbelt så meget som mange af de andre boller«, siger Katrine Anker Møller, mens hun med lukkede øjne knuger hænderne om en dampende bolle og trækker den helt op til næseborene.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter