Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Upopulære. Det er ikke begejstring, der præger dommernes reaktioner på de billige tablets.
Foto: Thoms Borberg

Upopulære. Det er ikke begejstring, der præger dommernes reaktioner på de billige tablets.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billig tablet kører som en ussel Lada

Politikens dommere er svært skuffede over hastigheden på markedets billigste tablets, som alle koster under 1.500 kroner.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ikke en eneste af de billigste tablets på markedet lever op til forventningerne. Det er den hårde dom fra to testdommere, der har haft fem forskellige tablets i den billigste prisklasse med hjem på prøve.

»Hvis prisen var afgørende, ville jeg hellere købe en iPad Mini af ældre model end investere i en eneste af de her tablets«, siger David Guldager, digital redaktør hos TV 2 Danmark, der især er skuffet over de billige modellers ydeevne.

»IPaden er altid hurtig, fordi styresystemet jævnlig bliver opdateret«, uddyber han og understreger, at selv en flere år gammel iPad kan dække behovet hos de fleste forbrugere. »Det samme gør sig ikke gældende for de her«, siger han og peger hen imod de fire Android-tablets og den ene Windows-tablet, som han har testet for Politiken.

Meddommer Henriette Weber, der er selvstændig konsulent og redaktør på Geek Girl Magazine, nikker og konstaterer, at hun aldrig selv ville kaste penge efter nogen af produkterne på bordet.

Flere vælger dyre tablets

Salget af de billigste tablets bevæger sig da også i en stejl kurve nedad, forklarer Jan Kirkedal, der er salgschef for tablets hos Elgiganten.

»I starten oplevede vi, at mange kunder købte de billigste tablets, fordi de skulle finde ud af, om det var noget for dem. Men i takt med at tabletten har vist sit værd som både underholdnings- og arbejdsmaskine, vælger flere kunder de lidt dyrere udgaver for at fremtidssikre sig. En tablet ses ikke længere som et legetøj eller en gadget, men som et seriøst redskab, og vi sælger efterhånden lige så mange tablets som bærbare computere«, siger han.

Størstedelen af de testede tablets lander i bunden af karakterskalaen med et enkelt eller to tjektegn. Kun Huaweis MediaPad og Acer Iconias Tab bevæger sig længere op ad karakterskalaen. De to tablets, der samtidig er testens dyreste, får fire tjektegn hver, fordi de er nogenlunde på højde med de allerførste iPads, der kom ud i butikkerne.

Huawei – den smukke skærm med det eksotiske navn – bliver testvinder på grund af sit enkle design med store hvide flader, og dommerne er begejstrede for, at alle knapper er touchknapper. Den er også hurtigere end alle konkurrenterne i testen, og det glæder den ene dommers elleveårige spilnørd, der har hjulpet sin mor med at teste tablets.

»Jeg installerede Sims-spillet på den, og det fungerede, selv om grafikken var lidt grynet«, fortæller Henriette Weber med henvisning til det populære spil, hvor man kreerer et hjem til nogle figurer, der bliver fulgt fra fødsel til død. Webers datter var også begejstret for det indbyggede kamera. »Hun sidder hele tiden og tager billeder af sig selv, så hvis du har et barn, der skal have en nogenlunde god tablet til en lav pris, kan den anbefales«.

Brugerfjendtligt styresystem

Testvinderen har en bred widescreen-skærm, og derfor egner den sig glimrende som tv-skærm. Til gengæld er det besværligt at læse eller spille på den, mener David Guldager.

Testens dårligste tablets rammer bunden af karakterskalaen, fordi de kører alt for langsomt. Laminas tablet, der med prisen 999 kroner koster stort set det samme som testvinderen, ryger med kun ét tjektegn ind som testens nummer sjok.

»Den svarer til en Lada med en ussel motor og et hullet sæde, men den koster det samme som en velfungerende Volkswagen«, siger David Guldager skuffet, og begge dommere langer ud efter dens brugerfjendtlige styresystem, der kommer fra Windows.

Også Denvers tablet skuffer og får kun et enkelt tjektegn, fordi den er for sløv og grafikken for dårlig. Til gengæld koster den kun 349 kroner hos Harald Nyborg, og den kan være det rette valg til et lille barn med simple behov.

»Min datter prøvede Minecraft på den, og det kunne ikke lade sig gøre«, siger Henriette Weber med henvisning til det populære byggespil, der også bliver brugt i folkeskolens undervisning.

»Men den ville passe til et barn på under 3 år«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden