Pode-tablet. Den Android-baserede 'Kurio' tablet er billig og har detaljeret forældrestyring, så ungerne ikke forvilder sig ud på internettet. Dog skæmmer den mangelfulde online-butik i høj grad tunktionaliteten.

Pode-tablet. Den Android-baserede 'Kurio' tablet er billig og har detaljeret forældrestyring, så ungerne ikke forvilder sig ud på internettet. Dog skæmmer den mangelfulde online-butik i høj grad tunktionaliteten.

Test

Smart børnesikret tablet har en stor fodfejl

Den koster kun det halve af en iPad2, men noget skæmmer glansbilledet.

Test

En robust tablet, som er sikret mod børn? I disse iPad-ificerede børnetider lyder det som en himmelsendt løsning, for det er netop målet med den nye Android-baserede børnetablet computer ’Kurio 7’.

Udover at koste det halve af en ny iPad 2, så er det primære mål for ‘Kurio’ at emme af sikkerhed og robusthed - og dermed afhjælpe de hos forældrene akut nervøse tics, når børnene gladeligt trækker iPad´en hen over flisegulvet eller lystigt hælder mælk udover skærmen, fordi katten på skærmen jo var tørstig.

Hylster medfølger Det starter allerede med indpakningen, da der med i pakken ligger et gummi-etui, som effektivt beskytter Kurio mod fald, slag og spark. Rykker man ind i selve tablet-computeren, så er der suveræne muligheder for forældrene, så de kan opsætte “lukkede” profiler til ungerne, og præcist styre både hvilke apps, ungerne må have adgang til, men også hvor længe.

Dermed kan man skabe en sikker sandkasse for ungerne at bolte sig i, og ikke være nervøs for, om de nu Googler eller YouTuber sig hen på upassende steder ved et tilfælde.

Selvom den Android-baserede brugerflade i elegance stadig ikke matcher iPadens, så bliver den dog trumfet på funktionaliteter. F.eks. er det suverænt, at man på Kurio kan oprette forskellige profiler til hvert barn - op til otte i den nuværende version - så man gradvist kan “skrue op” for mulighederne på tabletten.

LÆS ANMELDELSEN

Samtidig er der i ‘Kurio’ allerede installeret solide spil som ‘Where´s My Water´, ‘Angry Birds’, ‘Cut the Rope’ og ‘World of Goo’, men også en række simple, pædagogisk velmenende undervisningsspil og aktivitets-apps såsom at tegne eller lave en video.

Det er fornemt, at dette medfølger fra fødslen, og derfor var vores børnetestere i gang med at spille på tabletten efter blot fire minutter.

Barnets første, men ikke sidste tablet
Dermed lyder og er ‘Kurio’ på mange punkter et solidt bud på en “min første tablet” særligt til førskole-børn - hvis man gerne til tablificere dem før de kan lære at passe godt på en dyrere mere åben tabletcomputer.

Men den primære ulempe bliver, at ‘Kurio’ er så pædagogisk velmenende og ærke-amerikansk i sin pædagogik med “kontrol over tillid”, at det i sidste ende bliver Kurios knæfald.

Et af Kurios helt store problemer er, at man selv som forælder ikke kan tilgå den normale Google Play-butik, hvor alle Android-apps ligger.

I stedet får man i en ‘Kurio Store’ præsenteret et sært kurateret udvalg, hvor meningen grangiveligt er at gøre det nemmere for forældrene. Men i realiteten er det direkte modsat: online-butikken er en kaotisk bazar, som er vildt forvirrende at hitte rundt i og meget sløv i optrækket.

Og når man samtidig ikke får samme store udvalg som i den “normale” butik, så begynder ‘Kurio’ at blive tæt på værdiløs som fremtidsikret tablet til ungerne.

F.eks. kæmpede jeg med at finde gode gratis spil eller programmer til ungerne, og det er aldrig klart, hvorfor ‘Kurio’ overhovedet skal have sin egen lukkede butik. Det føles så unødigt nedladende, og er en enorm hæmsko for ‘Kurio’ både nu og på sigt, da udvidelsesmulighederne er så kunstigt begrænsede.

Kontrol over tillid

Kurio er på alle punkter en tablet, som man kan indstille ned til mindste detalje og trygt række videre til ungerne, så de kan boltre sig i tabletland uden forældreopsyn. Det ER rart at have forskellige profiler til ungerne, så tabletten former sig efter barnet, og dermed er ‘Kurio’ absolut anbefalelsesværdig til prisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men netop at tabletten er så “forældresikret” kan automatisk hæmme motivationen til rent faktisk at opdrage sine ungerne i gode tablet-vaner, og hvad internettet eller YouTube er. For med en iPad eller andre mere åbne Windows eller Android-tablets bliver man automatisk mere motiveret til at opdrage på ungerne.

LÆS ARTIKEL

Selvsagt kan man fjerne alle børnefiltre og give ungerne frit spil på internettet og på YouTube, men de forbistrede begrænsninger i ‘Kurio Store‘ spøger stadig. Slutteligt afsløres også, hvorfor prisen ligger på 1500 kroner: dens to indbyggede kameraer er til grin, hele tabletten er sløv i optrækket og skærmen står ret gnidret i en relativt lav opløsning, der særligt slår igennem ved video, internet-surf og spil - og særligt hvis ungerne er vant til andre tablets.

Prisen taget i betragtning, så er der masser af timer for børnene i ‘Kurio’ og den er uden tvivl den mest komplette og mest børneegnede tablet i sit prisleje. Havde den ikke begrænset sin butik og dermed været mere fremtidssikker og alsidig, ville den stå som en perfekt “min første tablet”.

Men indtil da må Kurio nøjes med at være et fint alternativ, der dog på afgørende punkter kan slås af banen af en brugt iPad 1 pakket ind i et robust cover.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce