Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Lejeplads. Nyt firma vil formidle kontakt mellem dem, som mangler plads til opbevaring, og dem, som har plads i overskud og vil leje pladsen ud til andre.
Foto: FINN FRANDSEN

Lejeplads. Nyt firma vil formidle kontakt mellem dem, som mangler plads til opbevaring, og dem, som har plads i overskud og vil leje pladsen ud til andre.

Forbrug

Danskernes deleøkonomi er nået ned i kælderen

Nyt firma forbinder folk, der har for lidt og for meget opbevaringsplads.

Forbrug

Lej naboens bil. Udlej dit hjem til turister. Privatudlejning og deleøkonomi vinder frem – nu også med opbevaringsplads til alt fra arvestykker og cd-samlinger til sommerdæk og skiudstyr.

Kniber det med pladsen til dine ting, så opbevar dem på et loft, i et kælderrum eller i en garage i nærheden. Har du derimod rigelig med opbevaringsplads, kan du tjene penge på at leje pladsen ud til andre. Sådan lyder konceptet bag det nystartede firma Ruumier.com (eksternt link).

»Vi er opbevaringspladsens svar på Airbnb«, forklarer Søren Vind, ph.d-studerende i datalogi og medstifter af Ruumier.com, med henvisning til den populære portal, der formidler udlejning af private værelser og hjem til rejsende.

Aftal nærmere selv

På Ruumier.com kan udlejere og lejere af opbevaringsplads finde hinanden. De nærmere betingelser – herunder pris, adgang til opbevaringspladsen og varigheden af lejemålet – aftaler de så selv. Ruumier.com tager et gebyr på seks procent af lejeprisen fra både udlejer og lejer for at formidle kontakten.

Søren Vind har tidligere selv brugt professionelle opbevaringsfirmaer til at huse nogle af sine ting i kortere perioder.

»Det kan hurtigt blive både dyrt og bøvlet, hvis det skal være i nærheden af byen, og hvis man har brug for at få adgang til sine ting nu og da. De oplevelser var med til at give os ideen til Ruumier.com.«, fortæller han.

Få skriftlig accept fra forsikringen

»Hvis man opbevarer sine ting hos andre permanent – typisk i mere end en måned – skal man sørge for at få det noteret i sin forsikringspolice og få forsikringsselskabets skriftlige accept af, at ejendelene er dækket af indboforsikringen«, råder konsulent i Forsikringsoplysningen Ole Vidstrup.

Det er muligt, at forsikringsselskabet har krav om, at tingene f.eks. skal stå i et aflåst rum eller være hævet over gulvet for at undgå vandskade i et kælderrum.

I det hele taget er det en god ide, at udlejeren og lejeren af opbevaringspladsen laver en skriftlig aftale om, hvad aftalen præcist indebærer, og hvem, der står for hvad, tilføjer Ole Vidstrup.

Udlejeren af opbevaringsrummet har pligt til selv at oplyse om sine lejeindtægter til skat, fastslår professor Bent Greve, Roskilde Universitet.

Ruumier.com gik i luften i sidste uge og har indtil videre en halv snes brugere i og omkring København.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce