Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Købemani. Fra klokken seks om morgenen har gangene været overfyldte i den amerikanske supermarkedskæde Wallmart. Også danskere er vilde med de amerikanske udsalgsvarer - vi køber dem bare på nettet.
Foto: Gunnar Rathbun /AP

Købemani. Fra klokken seks om morgenen har gangene været overfyldte i den amerikanske supermarkedskæde Wallmart. Også danskere er vilde med de amerikanske udsalgsvarer - vi køber dem bare på nettet.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Black Friday: Danskerne shopper som aldrig før på amerikanske netbutikker

I dag køber danskerne vildt ind af amerikanske supertilbud på nettet.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klistret til skærmen i håb om at hamstre amerikanske slagtilbud på årets shoppedag? Så er du ikke den eneste.

Allerede tidligt på dagen havde 28 procent flere danskere shoppet Black Friday-tildbud på de amerikanske internetforhandlere sammenlignet med sidste år.

Det fortæller firmaet ShopUSA, som transporterer amerikanske varer hjem til over 80.000 danske forbruger, som ellers ikke vil kunne få varerne til Danmark.

SKRIV

»Der er sket en gevaldig udvikling af danskernes indkøb på Black Friday. Sidste år kunne vi virkelig mærke, at folk havde fået smag for konceptet. Men at folk er så opmærksomme, som de er i år, har vi aldrig set før«, fortæller administrerende direktør, Michael Brønnum Boye.

Han fortæller, at kunderne allerede i sidste uge spurgte, om de amerikanske Black Friday tilbud virkelig kunne passe, eller om det var for godt til at være sandt. Det er »nærmest surrealistisk« så opmærksomme danskerne er på amerikanske tilbud, siger han.

LÆS ARTIKEL

»Når et lækkert ur, en spillekonsol eller noget legetøj, som er i danskernes ånd, kommer på tilbud, reagerer kunderne lige med det samme. Danskerne må sidde som små detektiver og holde øje«.

Amerikanske supertilbud frister forbrugere

Interessen for de amerikanske forhandlere sker på trods af, at danske butikskæder i år har taget Black Friday til sig.

Priserne er nemlig billigere og tilbuddene større i USA. Blandt andet reklamerer tøjmærket Ralph Lauren med 60 procent udsalg.

»Danskerne og svenskerne er gået helt amok. Jeg har aldrig set noget lignende«, siger Michael Brønnum Boye.

LÆS ARTIKEL

Det er især amerikansk mærketøj som Levi's, Nike og New Balance og Ralph Lauren, vi putter i den elektroniske indkøbskurv. Også legetøj og elektronik er et hit, fortæller Michael Brønnum Boye og gætter på, at det meste er julegaver.

Som noget nyt fornemmer han dog, at kunderne også forkæler sig selv på Black Friday. Forsendelserne bliver større og større, og vi køber mere ind på én gang, fortæller han.

LÆS DEBATINDLÆG

I formiddags købte en kunde for eksempel fire Herman Miller stole fra designermærket Eames, der var sat en tredjedel ned, fortæller han.

»Mange danskere kan blive fristet i dag, fordi tilbuddene kun er lige nu og her, og fordi de længe har set frem til Black Friday som den store shoppedag«.

Foto: Gunnar Rathbun/AP

Og det er en god grund til, at danskerne udnytter dagens udsalgsvarer. Vi er nemlig helt vilde med at jagte tilbud - især, når de kun gælder i én dag.

Det fortæller vidensudviklingschef hos Retail Institute Scandinavia og ekspert i trends, forbrugere og detailhandel, Mette Skovgaard Frich.

»Vi føler os som kloge og smarte forbrugere, når vi jagter tilbud, som ikke er der næste dag. Vi blevet smarte shoppere, og det er en tendens, som især er kommet efter finanskrisen«.

LÆS UGENS LISTE

Det er sandsynligvis grunden til, at flere danske indkøbscentre og butikskæder har fået øjnene op for Black Friday. Fisketorvet, Rosengårdscenteret og Bruun's Galleri er blandt de storcentre, man kan finde nedsatte varer og forlængede åbningstider i dag.

Foto: Peter Pereira/AP

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden