Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
KATINKA HUSTAD
Foto: KATINKA HUSTAD

genbrugsglad. »Jeg synes, at hele det forbrugerræs, der foregår op til jul, er skammeligt. Det er meget voldsomt, og det klæder ingen. Jeg hader, når alle begynder at tale om julen, som om den bare er noget kommercielt«, siger skuespiller Bodil Jørgensen. Her fotograferet i sit køkken ved en tidligere lejlighed. (Arkivfoto).

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bodil Jørgensen: »Jeg køber gaver i genbrugsbutikker«

Skuespiller finder julegaver hos Røde Kors og hader, når julen bliver kommerciel.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Når jeg sådan lige umiddelbart tænker på julen, så popper der en sætning op i mit hoved: »Bliver vi nu færdige til jul?«. Den gik igen mange gange i min barndom og var ligesom en grænse for, at så skulle alle låg været skruet på alt det syltede, og alt skulle være klar til den store aften. Kældertrappen, der normalt aldrig blev vasket, fik også en tur inden juleaften. I den sammenhæng er jeg nok selv blevet lidt af en mønsterbryder. Altså noget med: »Den fikser vi efter jul«, eller »lad os se på det efter jul«. Det kan dog godt ligge lidt i baghovedet, at ting skal være fikset op til jul: »Kommer vi på lossepladsen med alt det gamle lort i de der kasser inden jul?«. Julen bliver en slags skæringsdato for praktiske gøremål. Men nissen flytter jo ligesom med. I starten af januar opdager man alt det, man alligevel ikke nåede inden jul.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden