Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flere planlægger deres egen begravelse

Stadig flere danskere sparer op eller forudbetaler til deres begravelse.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et stigende antal danskere planlægger deres sidste rejse ved at forudbetale deres begravelse eller indbetale penge på en begravelsesopsparing. Det oplyser de to største begravelsesopsparinger i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

Hos Elysium Begravelsesopsparing, som drives af brancheforeningen Danske Bedemænd, er omkring 5500 danskere lige nu ved at spare op til deres egen begravelse. Ved årtusindskiftet benyttede kun omkring 1700 sig af muligheden.

»Vi har oplevet en jævn stigning gennem årene. De folk, der benytter sig af ordningen, vil godt have sat pengene af til deres begravelse, så tingene er på plads«, siger formanden for Elysium Begravelses-opsparing, Steen Kristensen, til Kristeligt Dagblad.

2.500 har betalt forud

Ifølge ham bliver der i gennemsnit indbetalt 16.000 kroner på opsparingerne.

Steen Kristensen forklarer, at der typisk er to typer personer, som opretter en begravelses-opsparing.

Par, som er nået op i pensionsalderen, og som godt vil have tingene på plads, så de kan nyde deres tredje alder uden at tænke mere over begravelsen. Og enlige, som typisk sparer op gennem længere tid, fordi de ikke vil ligge det offentlige eller familien til last.

I Begravelse Danmark, hvor kunder kan forudbetale og planlægge deres egen begravelse, vokser fænomenet ligeledes. I alt har omkring 2.500 danskere benyttet sig af forudbetalingsordningen, siden muligheden kom ved årtusind-skiftet.

Biskop i Ribe Stift, Elof Westergaard, mener, at udviklingen kan være udtryk for, at tabuiseringen af døden bliver stadig mindre. Han mener dog, at tendensen også kan være udtryk for, at individualiseringen i samfundet også er nået til begravelsen.

»Det er endnu en brik i den individualiserede livsform, vi har fået, hvor vi i meget høj grad selv må tage ansvar for vores eget liv - og nu også vores egen død, så det også kommer til at gælde vores begravelse. Og det synes jeg faktisk, der er noget trist ved«, siger biskoppen til Kristeligt Dagblad.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden