pristjek. Der er store udsving i priserne hos danske dyrlæger.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

pristjek. Der er store udsving i priserne hos danske dyrlæger.

Forbrug

Kæmpe forskel på dyrlægepriser

Priserne kan svinge flere 100 procent, viser pristjek.

Forbrug

Mange dyrlæger oplyser ikke priser på deres ydelser på nettet. Priserne svinger markant fra dyrlæge til dyrlæge. Det skriver Forbrugerrådet Tænk.

Ydelser hos dyrlægen kan svinge med flere 100 procent i pris. Et almindeligt indgreb som kastration svinger for eksempel fra 500 kr. til mere end 2.000 kr. Det viser tal baseret på oplysninger fra prisportalen myvet.dk .

Der er ingen retningslinjer for, eller krav til, at dyrlæger skal oplyse priser på deres hjemmeside. Og et tjek af 236 dyrlæger, foretaget af myvet.dk, viser, at over halvdelen ikke har nogen priser på hjemmesiden.

»Det er generelt problematisk, hvis man i en branche som dyrlægerne, hvor der kun er så og så mange i et område, er tilbageholdende med at oplyse om priserne, siger Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk til DR Syd.

I Sydjylland viser det sig at være ekstraordinært besværligt at finde ud af prisforskellene hos dyrlægerne. Her har 12 ud af 13 dyrlæger ikke priser på deres hjemmesider. Også i Herning står det slemt til. Her har 14 ud af 16 dyrlæger heller ikke priser på deres hjemmeside.

»Når man i et helt område ikke er særlig åbne med priserne, så går det ud over forbrugerne. Deres muligheder for at handle ratonelt, få en ordentlig pris og den rigtige kvalitet bliver kraftig forringet«, siger Martin Salomon.

Dyrlæge: »Vi vil gerne i dialog med vores kunder«

Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg er en af de klinikker, der ikke ønsker at skilte med deres priser på nettet.

Ifølge dyrlæge ved klinikken, Karina Ryborg, er det simpelthen ikke hensigtsmæssigt at angive en fast pris på nettet.

»Jeg kan godt forstå, at det nogen gange er nemmere at klikke ind på nettet. Men der får man bare ikke den fulde forklaring, og vi vil rigtig gerne i dialog med vores kunder omkring prisen«, siger Karina Ryborg.

At det ikke er hensigtsmæssigt at angive en fast pris på nettet, ser Martin Salomon ikke som den fulde sandhed:

»Det viser sig jo branche efter branche, at man faktisk er i stand til at oplyse hvad ens ydelser går ud på, og hvad det koster. Det er en forhindring, der er let at overvinde. Især for veluddannede, autoriserede dyrlæger«, siger han.

nyheder@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce