Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

Ekstra betaling. Nogle af verdens mest populære spil, har de senere år fundet nye måder at få flere penge ud af spillerne.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her skal alarmklokkerne ringe, når børn fristes af pengespil

Forstå, hvorfor børn køber ekstra indhold til computer- og konsolspil.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bonusbaner, våben, fodboldspillere, hemmelige gaver og ekstra kræfter – det vrimler med muligheder for at købe ekstra indhold og oplevelser til computer- og konsolspil, og der kommer hele tiden nye varer til. Her er nogle af de ting, som spilbrugerne punger ud til:

LÆS ARTIKEL

1. Derfor plager dit barn om flere penge til sit Fifa-spil.

Et eksempel:

Abel har en PlayStation 4, som har kostet 3.000 kroner, og har brugt 450 kroner på et Fifa 15-spil og en ny ekstra controller (fjernbetjening) til 400 kroner. Så er Abel klar til at spille. For at kunne spille online med vennerne, skal han have et særligt PlayStation Plus-abonnement, der koster 150 kroner for 90 dage. Abel begynder at spille med vennerne, men hans hold klarer sig ikke så godt. Vennerne har nemlig købt sig genvej til bedre resultater i stedet for at spille sig frem til dem:

Med Fifa-point kan man købe digitale pakker med et tilfældigt udvalg af spillere, kontrakter, stadioner, bolde m.m. til brug i spillet. Pakker fås i guld, sølv og bronze. Man ved ikke på forhånd, hvad de indeholder, men i guldpakkerne er der større chance for at få gode spillere. Priserne varierer efter antallet af pakker, man køber. Point til 10 pakker koster cirka 150 kroner.

Coins er valutaen, man bruger til at købe og sælge med i Fifa-spillet. En række firmaer tilbyder – mod betaling – at købe halvsløje Fifa-spillere til en høj pris i coins, så man får råd til at købe bedre spillere. EA Sports, som står bag Fifa-spillet, betragter dette som snyd, der kan føre til udelukkelse fra spillet.

2. Masser af ekstra indhold til pc-spil

Mange pc-spillere bruger underholdningsplatformen Steam, som har omkring 100 millioner brugere. Det er gratis at være bruger, men de fleste aktiviteter på Steam koster penge. Man kan få adgang til over 3.500 spil, heriblandt topsællerter som Call of Duty, Far Cry, Sims, Grand Theft Auto, Counterstrike og Watch Dogs. Spillene koster cirka det samme som i de fysiske butikker. Der er ofte tidsbegrænsede tilbud.

I de fleste spil kan man købe ekstra tilbehør, som gør spillerens figurer bedre eller flottere. Man kan også købe og sælge tilbehør, bytte genstande og selv skabe nyt indhold til mange af spillene.

I øjeblikket er der cirka 63.000 virtuelle ting til salg på Steam til priser fra 25 øre til over 2.500 kroner. En del ting sælges i ’skattekister’ med hemmeligt indhold, så man ikke ved, hvad man køber.

I nogle spil kan man spille sig til præmie-kasser med tilfældigt indhold, men man er nødt til at betale for en nøgle, hvis man vil lukke op for indholdet.

3. Køb dig frem i spillet

I nogle spil kan man købe sig længere frem i spillet. Det gælder f.eks. i online-rollespillet World of Warcraft. Ud over prisen for at købe selve spillet koster det 100 kroner om måneden at have adgang til at spille. Orker man ikke at spille sig igennem de 100 levels (niveauer) i spillet, koster det 375 kroner at rykke en spillefigur frem til 90. level. Skal figuren skifte karaktertræk eller race, koster det 150 kroner, mens et nyt navn til en figur koster 60 kroner.

4. Køb nye baner og figurer

Mange spil får ekstra baner og flere figurer, som man kan købe, et stykke tid efter at spillet er udkommet. Salget af denne type ekstra indhold er i rivende vækst. I skydespillet Call of Duty kan man f.eks. købe bonusbaner med flottere grafik og opbygning end spillets almindelige baner. Fire bonusbaner koster cirka 100 kroner.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Bestil nye spil på forhånd

Mange vælger at betale helt eller delvis for nye udgaver af spil flere måneder i forvejen, fordi spiludbyderne tilbyder særlige fordele eller ekstra point, når man gør det.

Forudbestiller man et Fifa fodboldspil, kan man f.eks. få ekstra spillere, kontrakter, stadioner, bolde m.m. til brug i spillet. I andre spil får preorder-kunder f.eks. et ekstra magisk sværd eller adgang til hemmelige baner.

6. Tab eller vind i væddemål

På udenlandske betting-portaler på nettet kan man sætte penge eller værdier, som man har købt eller spillet sig til i sine egne spil, på udfaldet af kampe mellem andre spillere. Det sker f.eks. i populære spil som Counter-Strike, Call of Duty og Dota 2. Der er ingen aldersgrænse for at deltage i mange af væddemålene.

Kilder: Angi, Gfk og Superdata Research

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden