Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: FINN FRANDSEN
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Buræg bliver fjernet fra hylderne i Netto, Føtex og Bilka

Senest ved udgangen af 2017 er det slut med at købe buræg i Netto, Føtex og Bilka, oplyser Dansk Supermarked.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra 1. september kan kunder i Føtex ikke længere lægge en bakke buræg i indkøbskurven.

Supermarkedskæden stopper salget af æg fra burhøns, og flere andre kæder følger trop i løbet af det kommende halvandet år. Det oplyser Dansk Supermarked Group.

Således vil Bilka og Netto også have fjernet buræg fra hylderne senest ved udgangen af 2017.

Der er tale om en udfasning af alle skalæg fra burhøns, og årsagen til at droppe den omstridte fødevare er en ambition om bedre dyrevelfærd og tendens til, at forbrugerne i højere grad vælger andre ægtyper.

Det siger Jeppe Dahl Jeppesen, ferskvaredirektør i Dansk Supermarked.

»Bedre dyrevelfærd betyder meget for os, og som Danmarks største detailhandelsvirksomhed tager vi ansvar. Vi er klar, og kunderne er klar«, siger han i en pressemeddelelse.

Hver fjerde solgte æg i butikkerne i er fra burhøns

Salget af buræg i Føtex, Bilka og Netto er halveret i løbet af de tre seneste år. Det er, ifølge Dansk Supermarked, blandt andet sket som konsekvens af, at butikkerne har arbejdet på at fremme salget af økologiske æg, skrabeæg og æg fra fritgående høns.

I dag udgør buræg under 25 procent af kædernes samlede æggesalg. Sidste år solgte koncernen omkring 100 millioner buræg i Danmark.

Coop har allerede stoppet salget af buræg

Tidligere på året meddelte konkurrenterne i Coop, at salget af buræg også skulle stoppes her. Det gælder 1.200 butikker.

Irma stoppede allerede salget for mere end 20 år siden, og Kvickly fulgte efter i 2013. Resten af Coops kæde - SuperBrugsen, Dagli' og LokalBrugsen og Fakta - fjerner over de kommende år buræggene, så butikkerne i 2020 er buræg-fri.

Dyrenes Beskyttelse »kan slet ikke få armene ned« over udmeldingen fra Dansk Supermarked.

»Det er helt fantastisk. Med en tredjedel af markedet og med en så ambitiøs tidsplan for udfasningen forventer vi, at dette initiativ for alvor vil betyde et stop for salg af buræg i Danmark«, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Også de såkaldte skjulte buræg, der indgår i andre fødevarer, skal udfases fra Dansk Supermarkeds egne mærker og egen produktion inden udgangen af 2019.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden