Øjenskygge, bronzer og concealer er blandt de typer makeup, som Miild lancerer.

Øjenskygge, bronzer og concealer er blandt de typer makeup, som Miild lancerer.

Forbrug

Danskere lancerer svanemærket makeup for første gang

Det skal være slut med kløende hud og skader på miljøet, når der skal farve på øjne og kinder.

Forbrug

Forbrugere, som er miljøbevidste eller lider af allergi overfor øjenskygge, concealer eller pudder, får nu med det nyudviklede danske brand Miild for første gang et alternativ. Alle makeupartikler fra Miild bærer nemlig det officielle miljømærke Svanen.

Svanemærket viser, at varerne ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer, allergifremkaldende dufte eller farver, og det ligger i miljømærket, at virksomheden selv skal bevise, at produkterne lever op til kravene.

Og der er mange forbrugere, der har sukket efter svanemærket makeup, fortæller Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

»Vi har haft mange henvendelser fra forbrugere, som har manglet det pejlemærke på makeup, som Svanemærket er. Mærket er jo så udbredt på andre plejeprodukter som sæbe, shampoo og cremer, at det har været naturligt at efterspørge det på makeup«, siger Martin Fabiansen.

Der er cirka 11.000 svanemærkede varer, som omfatter alt fra møbler og forbrugerelektronik til madpapir og plejeprodukter. Alle lever op til særlige miljø- og kemikaliekrav, blandt andet er kravene til bromerede flammehæmmere i møbler eller hormonforstyrrende stoffer cremer skrappere, end de er i loven.

Men indtil nu har der altså ikke været makeup, der var certificeret og på den måde bevisligt levede op til de særlige krav.

»Svanemærket betyder, at varerne lever op til en række krav, der går længere end lovgivningen. Og de folk, der køber efter mærket ved på den måde, at der er styr på ingredienserne, og at vi kan stå inde for dem«, siger Martin Fabiansen.

Fik allergi af makeup

Bag mærket står makeupartisterne Tine Svendsen og Tanja Gregersen. De har begge haft allergiske reaktioner overfor makeup, og det fik dem til at arbejde på den nye makeup.

»Da min allergi blev forværret, og Tine havde udviklet allergi i sådan en grad, at hendes læge anbefalede hende ikke at gå med makeup mere, vidste vi, at vi måtte gøre noget. Vi undersøgte markedet grundigt, men der var ikke noget makeup, vi kunne bruge eller stå inde for. Derfor besluttede vi os for at udvikle vores eget makeup«, skriver Tanja Gregersen i en pressemeddelelse.

Miild forhandles blandt andet i Matas og Helsam.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce