Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Danske banks Hovedsæde i Holmens Kanal.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvidvasksag koster: Danske Banks kreditvurdering sænkes

Den amerikanske kreditvurderingsgigant Moody's ser stor risiko for milliardbøder til Danske Bank.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det amerikanske kreditvurderingsinstitut Moody's har sænket kreditvurderingen til "A2" fra "A1". Det oplyser selskabet.

Moody's er trådt et trin ned af skalaen, fordi det amerikanske justitsministerium er gået ind i sagen om hvidvask, der udspringer af Danske Banks estiske filial.

USA's indblanding har øget risikoen for massive bøder og vil samtidig kræve store mængder tid og ressourcer i ledelsen, skriver Moody's.

En lavere kreditvurdering kan ramme Danske Bank på pengepungen.

En god kreditvurdering afspejler lav risiko, og derfor kan man få billigere renter, når man låner penge.

Vurderingen "A2" er dog fortsat i den øverste ende af karakterskalaen.

Ud over det amerikanske justitsministerium bliver sagen om hvidvask også undersøgt af bagmandspolitiet i Danmark og Estland.

Danske Bank nåede i sin egen undersøgelse af sagen frem til, at der var løbet 1500 milliarder kroner gennem banken fra en gruppe af mistænkelige kunder fra alt fra Rusland til De Britiske Jomfruøer.

Pengene er gået gennem banken i perioden 2007 til 2015.

Moody's er sammen med Standard & Poor's og Fitch de tre store spillere inden for kreditvurderinger af virksomheder og lande.

Trioen varslede alle efter Danske Banks undersøgelse i september, at der var risiko for, at de ville sænke kreditvurderingen.

På den baggrund er det ikke den store overraskelse, at Moody's nu har sænket, lyder det fra Danske Bank, der ikke ser større økonomiske konsekvenser af ændringen.

»Umiddelbart får den nye vurdering fra Moody's ikke nogen stor betydning for banken, siger Danske Banks finansdirektør«, Morten Mosegaard, i en skriftlig kommentar.

»Vi har et meget begrænset lånebehov på den korte bane, og det er vores opfattelse, at vi fortsat har en fornuftig adgang til finansiering på de internationale lånemarkeder«, siger han.

/ritzau/

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden