Måske har du i løbet af de seneste uger modtaget en oversigt over dine årlige investeringsomkostninger fra din bank. Hvis du ikke allerede har gjort det, så bør du kaste et blik på oversigten, for der kan være penge at spare.
Der er formentlig hverken sket de store ændringer i dine vilkår eller dine priser, men på grund af de seneste års nye regler fra EU, i form af Mifid 2, skal det nu i højere grad oplyses, hvor meget du betaler for dine investeringsløsninger.
MiFid 2 skal beskytte dig som forbruger, og det betyder, at du for første gang nu får langt mere indsigt i, hvor meget dine investeringsomkostninger reelt løber op i. Altså præsenteres du for et langt mere præcist billede af, hvor mange penge du betaler årligt for, at banken varetager dine investeringer.
Den øgede gennemsigtighed om priserne er i sig selv et positivt tiltag, men det til trods er det ikke nødvendigvis munter læsning. Den præcise opbygning af oversigten afhænger af, hvilken udbyder du har. Overordnet er opgørelserne dog delt op, så du har de omkostninger, der bliver trukket direkte på din konto, samlet i en sektion, og i en anden sektion de omkostninger, der trækkes via de produkter, du har, for eksempel investeringsforeninger, fonde, ETF’er og så videre.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind