Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Arkivfoto.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

7.000 børn hvert år: Flere er overmodige på trampolinen og pådrager sig skader

Antallet af trampolinskader er steget med ti procent sammenlignet med sidste sommer, viser nye tal.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En sjov leg på havetrampolinen er ikke altid ufarlig - særligt for børn.

Således er antallet af anmeldte trampolinskader steget med ti procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste sommer, viser nye tal fra forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring.

Årsagen kan være, at flere danskere har fået trampolin derhjemme, vurderer forsikringsselskabet. Samtidig med at flere har haft deres trampolin i flere sæsoner.

»Vi hører fra vores kunder, at børn og voksne bliver mere modige, og de tør lidt mere på trampolinen, når de har den flere somre«.

»Det kan gøre, at de bliver mindre forsigtige, og de dermed risikerer at komme til skade«, siger kommunikationskonsulent hos Gjensidige Forsikring Søren Frederiksen.

Et net om trampolinen kan redde en fra at ryge på jorden

Oftest børn der kommer til skade

Han peger på, at det oftest er børn, der kommer til skade.

Skaderne varierer fra alvorlige skader med brækkede lemmer, nakke- og hovedskader til mindre alvorlige såsom blå mærker, fortæller han.

»Mest hyppige er småskader, som kunderne melder, så de er sikre på, at det ikke falder mellem to stole senere i livet, hvis skaden bliver værre eller varig«, siger Søren Frederiksen.

Tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital viser desuden, at de danske skadestuer hvert år behandler cirka 7.000 børn for skader forårsaget af trampolinuheld.

Gjensidige Forsikring vil ikke oplyse, hvor mange skadeanmeldelser de modtager, men henviser til en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for dem. Den viser, at hver tiende trampolinejer har oplevet, at et barn kom til skade på trampolinen.

1 ud af 3 har trampolin i husstanden

I samme undersøgelse svarer hver tredje af de 1.580 repræsentativt udvalgte danskere, at de har en trampolin i hustanden.

Selv om trampolinhop kan ende galt, vurderer Gjensidige Forsikring ikke, at ejere skal kassere deres trampolin, så længe man er forsigtig.

»Et net om trampolinen kan redde en fra at ryge på jorden«.

»Derudover skal man sørge for, at hvis man er på trampolinen flere mennesker, at man har nogenlunde i samme vægt, så der ikke er nogen, der får et ekstra skub af en, der vejer mere«, siger Søren Frederiksen.

Desuden frarådes det at slå saltomortaler.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden