0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Analytiker, der har fået ret gang på gang: Koen er færdig om ti år

Ny rapport fra amerikansk tænketank forudsiger, at mejeri- og kødindustrien vil blive nærmest udraderet i løbet af det næste årti af langt billigere kunstigt dyrkede kød- og mælkeproteiner. Det bliver den dybeste omvæltning i fødevareproduktionen i 10.000 år. Det er skidt for landmanden, men en kæmpe gave til klimaet, siger dansk ekspert, der dog ikke tror på, at det vil gå så hurtigt.

FOR ABONNENTER

For nyligt stod Tony Sebaog hans kollega Catherine Tubb til en testsmagning i San Francisco af mozzarella, den mest solgte ostetype i USA. Osten havde en smag og ikke mindst en tekstur som enhver anden mozzarella.

Der var bare en forskel: Osten havde aldrig set skyggen af en ko. Den var lavet - eller retteligt dyrket - af gærceller i en fermenteringstank hos firmaet New Culture i San Francisco.

Det er bare en forvarsel på, hvad den internationale såvel som den danske mejeriindustri har i vente.

Koen, siger Tony Seba, står nemlig på tærsklen til at blive disruptet. Ja, faktisk i store træk udkonkurreret, og det kommer ikke til at ske om lang tid. Det kommer til at ske de næste ti år, og vil være en del af den største, dybeste og hurtigste revolution af vores fødevaresystem i de sidste 10.000 år.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden