0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Beaujolais: Små producenter giver den unge vin nyt liv

De bedste vine fra Beaujolais er langt bedre en regionens rygte, og nye entusiastiske producenter er med til at højne kvaliteten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Der plukkes druer i Beaujolais.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Årets nye beaujolais var det store nummer for et par årtier siden, da det handlede om, hvem der hurtigst kunne fragte den nye beaujolais frem til Europas hovedstader. I København var det typisk inde på Gråbrødretorv, hvor Thorkild Thyrring med speederen i bund kunne køre de unge dråber frem – til tider endda med en omdiskuteret politieskorte.

Men hele cirkusset gjorde nok mere skade end gavn for beaujolais. Vinen, som frigives tredje torsdag i november, har kun gæret i få uger og er og bliver ikke meget andet end saftevand med alkohol. Og så er det bestemt også en måde at få hurtigt afkast på, når vinen ikke skal ligge og fylde i kælderen og belaste kassekreditten. Al den virak har i årevis været med til at skabe en negativ atmosfære omkring beaujolais.

Det skal rimeligvis siges, at hovedparten af produktionen har været mere klassisk beaujolais, selv om ca. 25 procent er den hurtigt omsættelige vinsaft. Hvor der tidligere var et pænt udvalg af beaujolais på hylderne i supermarkederne, har tingene ændret sig ret markant i vor tid. Faktisk var det ikke let overhovedet at få vin fra de store kæder. Coop har ingen, Meny en enkelt og Dansk Supermarked ligeledes en. Interessant nok har specialimportørerne i stedet kastet sig over beaujolais – dog ikke de store dominerende huse, men små dedikerede producenter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts