Ingen viljesakt kan stoppe den pøl af savl, der danner sig i bunden af journalistens mund.
Seks lysebrune, skindkrakelerende dyr hænger i par på spyd og roterer langsomt foran de blafrende stikflammer fra rotisseriets gasdyser. Ud i restaurantkøkkenet kan vi høre og dufte skindet syde og hvisle. Små bobler danner sig, når skindet løfter sig fri af kødet, og fedt og saft drypper fra de øverste kyllinger ned på de næste. Det er den værste tortur for en sulten kyllingeelsker, der ikke har fået morgenmad.
Kyllingerne hænger i rotisseriet hos Kiin Kiin Tok Tok, en gademads-orienteret thairestaurant på Vesterbro Torv, skabt af kokken Henrik Yde-Andersen. Og det er ham, der nu stikker lidt i lårene for at se, om der kommer klar væske ud.
»Det er den nemmeste måde at se, om kyllingerne er færdige på«, siger han, mens safter løber ned af knivens æg.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her