0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Penge tilbage eller restskat: Din årsopgørelse er klar

Sidste år var ventetiden på at komme til at se sin årsopgørelse på fire timer.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nu kan du se din årsopgørelse på Skattestyrelsens hjemmeside. Skatteyderne kan altså tjekke om de skal have penge penge tilbage eller betale restskat.

Og hvis det er gået som i 2019, vil ventetiden fredag aften nå op på omkring fire timer. Hvis mønstret fra sidste år gentager sig i år, vil ventetiden lørdag være på godt halvanden time, fra man logger ind, til indholdet af årsopgørelsen materialiserer sig på skærmen.

Ventetiden ved skærmen vil først for alvor falde efter klokken 22 lørdag aften, og kan man styre tålmodigheden, er ventetiderne betydeligt kortere søndag.


Det er årets helt store weekend hos Skat, der nu er klar med danskernes årsopgørelser.

»Vi har alle mand på dæk og har knoklet et helt år forud. Der er virkelig mange mennesker, der er involveret i at lave årsopgørelsen. Det er en enorm digital begivenhed, at vi lige her er i dialog med alle

landets borgere. Det er en meget stor dag«, siger Karoline Klaksvig, der oplyser, at al ferie er suspenderet i den kommende uge, så 400 skattemedarbejdere kan svare på spørgsmål.

Som noget nyt har Skattestyrelsen i år barberet antallet af felter ned fra cirka 66 til cirka 12. Det er dels for at gøre det mere overskueligt for danskerne, men også at for at gøre det sværere at lave fejl eller decideret svig.

Helle Snedker, der er partner i Formuepleje, som hjælper danskere med privatøkonomien, mener, at det er en rigtig god ide, at der nu er færre felter på årsopgørelsen.

Tjek det hele

Hun råder danskerne til at kigge tallene efter i stedet for kun at tjekke tallet på bundlinjen.

»Ligesom i supermarkedet, hvor du skal løbe bonen igennem, så skal du også løbe din årsopgørelse igennem, for der kan ske fejl. Også selv om du ikke synes, at det er spændende«, lyder det fra Helle Snedker.

Helle Snedker minder samtidig om, at det er en god ide at tjekke forskudsopgørelsen, når man alligevel er inde på Skats hjemmeside. På den måde kan man sikre, at man betaler den rigtige skat, og ikke får en stor regning næste år.

Der er ros til forenklingen af årsopgørelsen med færre felter fra chefkonsulent Henning Boye Hansen fra revisionsfirmaet BDO, men det kan blive en udfordring for skatteyderne, der har brug for at få åbnet et eller flere felter. De skal ringe eller skrive til Skattestyrelsen.

»Det bedste, man kan råde til, er at vente 14 dage med at ringe«, siger Hansen.

Sidste år kom 70.000 borgere igennem på telefonen den første uge efter, at årsopgørelsen blev tilgængelig.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden