0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spørg Bente Klarlund: De sunde hyldebær skal koges

Bente Klarlund Pedersen svarer på spørgsmål om sundhed. Denne gang drejer det sig om mørke bær.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mathias Christensen
Arkivfoto: Mathias Christensen

Hyldebær er smukke og sunde, men må ikke spises rå.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Anette Sandager: Du anbefaler bl.a. hyldebær som antiinflamatorisk kost. Jeg har læst flere steder, at rå hyldebær er giftige, og mener også, at Fødevarestyrelsen advarer imod at spise dem. Ved du noget nyt om dem?

Bente Klarlund Pedersen: Jeg nævner i et svar, at mørke bær som blåbær, brombær, solbær, hyldebær, mørke kirsebær og hindbær indeholder såkaldte anthocyaniner, der beskytter mod inflammation. Tak, fordi du minder om, at man naturligvis ikke skal spise hyldebærrene rå, heller ikke selv om de er modne. De skal altså ikke bruges i en smoothie. Hyldebærrene skal nydes efter at være kogt i mindst 20 minutter, hvorved giftstofferne fjernes.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce