0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er den vin, torsken skal svømme i

Torsk er blevet en luksusvare, så når den kommer på bordet, skal den følges af et godt glas vin. Vi har testet 26 vine til både over og under 100 kroner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tidligere var torsk billigt og blev spist af stort set alle. I dag er det blevet en luksusspise, der til tider er lige så dyr som pighvar. Uanset hvad: Vi skal have torsk om vinteren, hvor den er bedst. Gerne store, kødfulde og faste torsk. Husk som altid at undgå for lang tilberedningstid. Kødet må godt være en smule blåligt, perlemorsfarvet. Når man trykker på fisken, skal den give lidt efter. Hvis den er helt fast, er det for sent.

Jeg har smagt vinene i denne test op mod to serveringer af torsk:

Den ene er rå, rimmet torsk, der er rimmet 12-24 timer i en 50-50-blanding af salt og sukker. Den rimmede torsk blev serveret med en peberrodscreme og en blanding af letsaltet og rå agurk uden skræl og kerner, tynde syrlige æbleskiver og enten purløg eller karse.

Det var opgaven til leverandørerne: at finde den ideelle vin til denne råmarinerede fisk med grønne og urtede toner fra agurken, syre fra æblet og den lidt skarpe peberrod. På forhånd ville man forvente kølige, slanke, syrerige friske vine – og det lykkedes med de fleste vine. Ligesom der var fuldt hus – 6 tjektegn – til de to testvindere. Og hovedvægt på slank chardonnay fra Chablis og riesling. Mission accomplished.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter