0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sarah Skarum: Engang var avokado en 'superfood'. Nu er den bare superpinlig

Fra superfood til superpinlig. Hvad skete der med vores forhold til avokadoer? Og kan det reddes?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Avokadoen importeres primært fra Sydamerika, men dyrkes også i Sydeuropa. Historier om højt vandforbrug og mafiakarteller har givet den et dårligt ry, men klimatallet ligger lavt på1,07 CO2e per kilo. Til sammenligning ligger peberfrugt på 1,02 CO2e.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi skal tale lidt om avokadoer. Jeg har tænkt ret meget på dem den sidste uges tid.

Selv om man næsten ikke kan være den slags bekendt mere. For bare få år siden var en avokado sådan noget, tynde damer spiste, når de skulle have sundt fedt, og havde man også quinoa og noget grønkål i sin frokostsalat, var man nærmest sikret evigt liv. Det var såkaldt superfood.