Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

INDKØBSHJÆLP. Udvikleren af REMA 1000's nye indkøbsapp, der skal få danskerne til at hjælpe hinanden med hverdagsærinder, leverer varer til redaktionens dør. Bestilling og betaling klares via mobilen.
Foto: FINN FRANDSEN

INDKØBSHJÆLP. Udvikleren af REMA 1000's nye indkøbsapp, der skal få danskerne til at hjælpe hinanden med hverdagsærinder, leverer varer til redaktionens dør. Bestilling og betaling klares via mobilen.

Forbrug

Ny app skal få os til at købe ind for hinanden

REMA 1000 lancerer i dag en app, der skal fremme deleøkonomien og det gode naboskab. Politiken har testprøvet appen og fik eftermiddagschokoladen leveret lige til døren.

Forbrug

En fremmed mand i orange dunjakke står på Rådhuspladsen med en indkøbspose i hånden.

I posen er der eftermiddagssnacks. Udvalgt af Politikens forbrugerredaktion, bestilt og betalt via en app på telefonen og leveret af manden i dunjakken.

Appen tilbyder et alternativ til de traditionelle handelsmuligheder for dagligvarer på internettet, hvor man normalt skal købe stort ind, før det kan betale sig.

Politiken har fået lov at testprøve REMA 1000's nye app med indkøbs- og udbringningstjenesten 'Vigo', der skal gøre det lettere for danskerne at købe ind for hinanden. Uanset om man er dårligt til bens, har en travl dag på arbejdet eller bare har hænderne fulde, kan man nu få en ven, en nabo eller en komplet fremmed til at klare hverdagsærinderne for sig mod en mindre betaling.

»Formålet er at skabe en ny indkøbskultur, hvor vi kommer hinanden ved og hjælper hinanden med hverdagslogistikken. Det er en platform, der gør det let at købe ind for andre i lokalområdet, når man alligevel er ude og handle«, siger Jesper Bove-Nielsen, ekspert i deleøkonomi, der har stået i spidsen for udviklingen af REMA 1000's nye app.

Konference: Hvordan kan deleøkonomi bidrage til at skabe bedre byer?

Han har på sin mobil modtaget Politikens bestilling præcis 20 minutter forinden og er nu svunget forbi redaktionen med varerne på vej hjem fra arbejde.

Den nye digitale indkøbstjeneste bliver lanceret i dag kl. 10.25, men der er allerede 18.000 danskere, der har tilmeldt sig tjenesten på forhånd.

Et deleøkonomisk indkøb

Appen kommer i kølvandet på mange andre tjenester, der skal fremme deleøkonomien. Men ifølge Jesper Bove-Nielsen er formålet er ikke, at man nu skal tjene stort på at handle ind for andre.

»Man kan bruge app'en blandt venner og familie til at dele indkøbslister, uden overhovedet at have penge imellem sig. Men når det er en fremmed, man får til at klare indkøbene for sig, skal betalingen give en sikkerhed for både indkøberen og den, der får varerne leveret«, siger han.

Det koster 39 kroner at få leveret en enkelt indkøbspose til døren. 34 kroner går til indkøberen, mens 5 kroner går til Mobilepay og Alm. Brand Forsikring, som er samarbejdspartnere på appen. For hver ekstra indkøbspose koster det yderligere en 10'er.

Appen er dog ikke tiltænkt de store indkøb, men derimod de små hverdagsærinder, som man let kan hjælpe hinanden med.

»Appen tilbyder et alternativ til de traditionelle handelsmuligheder for dagligvarer på internettet, hvor man normalt skal købe stort ind, før det kan betale sig. Men langt de fleste danskere bruger supermarkederne som deres køleskab og køber ind fra dag til dag, så vores app skal gå ind og dække hverdagsbehovet hos forbrugerne«, siger han.

I dagens anledning har vi da også kun bestilt tre varer via appen til at stille den lille eftermiddagssult. Og fordi det er en fremmed, der klarer indkøbet og leveringen, er det kun REMA 1000's varer, vi kan vælge imellem. Det tillader nemlig appen at udregne indkøbsprisen, som betales på forhånd via Mobilepay.

På den måde er Jesper Bove-Nielsen sikret, at han bliver betalt for både chokoladen, mandlerne og vindruerne, som han lægger ud for i butikken. Men det er først, da han som aftalt møder op foran Politikens Hus med varerne, at pengene overføres til hans konto. Med et enkelt swipe på appen bliver handlen bekræftet.

Havde vi derimod bedt en ven eller kollega om at handle ind på redaktionens vegne, uden at blive betalt for det, kunne vi have skrevet varer fra hvilken som helst butik på appens indkøbsliste, fortæller Jesper Bove-Nielsen, da han som appens første test-indkøber overrækker indkøbsposen på redaktionen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce