Trafikmøde. Trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) har indkaldt selskaberne bag rejsekortet til at give en redegørelse til Folketingets trafikordførere.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Trafikmøde. Trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) har indkaldt selskaberne bag rejsekortet til at give en redegørelse til Folketingets trafikordførere.

Din transport

Selskaber bag rejsekortet skal forklare 85 problemer

Politikere kræver i dag svar fra selskaberne bag det omstridte rejsekort.

Din transport

Folketingets trafikordførere kræver klarhed over den seneste tids omfattende bøvl med rejsekortet, når trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) i dag inviterer Trafikstyrelsen og selskaberne bag rejsekortet til statusmøde på Christiansborg.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, tager en liste med intet mindre end 85 konkrete klager over rejsekortet fra almindelige borgere med til mødet.

Eksemplerne vedrører alt lige fra forkert check-in og uigennemskuelige priser til dårlig læsbarhed på standerne og problemer med anvendelsen for blinde og handikappede.

LÆS OGSÅ

»Vi skal i dag have en generel status på, hvordan det går med indførelsen af rejsekortet. Og så har jeg en liste med på 85 punkter, som jeg har samlet sammen efter henvendelser fra borgerne. Den går vi igennem, og jeg forventer at få svar punkt for punkt, og at borgerne får en tilbagemelding«, siger Kristian Pihl Lorentzen til politiken.dk.

Han kræver samtidig, at trafikselskaberne bag Rejsekortet A/S omgående skruer op for kommunikationen til almindelige borgere:

»Jeg vil stille krav om, at der kommer en mere offensiv vejledningsindsats og en mere offensiv kommunikation. Når folk oplever problemer, skal der tages hånd om det. Der skal laves en funktion på rejsekortets hjemmeside, hvor folk kan melde direkte ind til dem i stedet for til mig«, siger Kristian Pihl Lorentzen.

11 måneder udsat

De omfattende problemer med rejsekortet fik i sidste uge trafikselskaberne til at udskyde udfasningen af det gamle papir-klippekort i hovedstadsområdet med 11 måneder. Salget af klippekortene skulle ellers være ophørt 1. juli i år.

LÆS OGSÅ

Klippekortet er forlænget. Er det ikke godt nok?

»Det var en klog beslutning, men det løser ikke alle problemerne. Der er en lang række andre problemer, som ikke har noget med klippekortets forlængelse at gøre. Der er andre problemer, der skal håndteres, og det er det, vi vil gøre i dag«, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Dagens møde er indkaldt af trafikminister Henrik Dam Kristensen (S). Mødet med trafikselskaberne skulle egentlig først være holdt i august, men er fremrykket på grund af problemernes omfang.

»Rejsekortet og trafikudbydere skal give en status, og så skal ordførerne have svar på nogle af deres mange spørgsmål«, siger trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) til politiken.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce