retur. Cykelanhængeren fra Biltema er trukket ud af markedet efter Tænks test, og købere kan få deres penge retur, meddeler firmaet.
Foto: PR

retur. Cykelanhængeren fra Biltema er trukket ud af markedet efter Tænks test, og købere kan få deres penge retur, meddeler firmaet.

Din transport

Sikkerhedstest afslører: Cykelanhængere kan være farlige for børn

To firmaer har trukket deres anhængere tilbage efter sikkerhedstest.

Din transport

Cykelanhængere eller -trailere til børn er ikke altid det mest sikre, man kan anbringe sine børn i, når de skal transporteres i børnehave eller skole.

Det viser en test, som forbrugerbladet Tænk har lavet af syv anhængere til at spænde bag på en voksencykel.

Flere sikkerhedsbrister En vigtig del af testen handler om sikkerheden, og her afsløres der flere større brister og uoverensstemmelser med den nye europæiske sikkerhedsstandard, der gælder for cykelanhængere.

To trailere eller anhængere fra henholdsvis Coop og Biltema er trukket tilbage af firmaerne efter testen, »og yderligere en kan ikke anbefales«, skriver Tænk.

En af dem er Biltemas cykeltrailer til to børn, som er testens billigste. Den har dog alvorlige fejl i sikkerhedstesten og får derfor en dårlig samlet bedømmelse.

LÆS ARTIKEL

Det handler om selve anhængerens ramme, der ikke er holdbar nok. Den giver sig for meget, når den udsættes for pres eksempelvis hvis vognen vælter eller bliver klemt.

»Dette udgør en risiko for barnet, hvis vognen skulle vælte eller på anden måde blive trykket«, hedder det i en af testens konklusioner.

Derudover manglede Biltemas cykelanhænger en parkeringsbremse, og beskyttelsesnettet fortil har så store masker, at f.eks. småsten kan komme igennem dem.

Traileren er ellers ifølge Tænk udmærket at køre med, men barnet kan hurtigt få det meget varmt i vognen, da der slet ikke er udluftning, når vognen er lukket. Barnet kan også sidde dårligt, da sædet hælder nedad.

Biltema, som sælger anhængeren, har da også valgt at trække anhængeren ud af markedet efter at have set testresultaterne, og firmaet har samtidigt meddelt, at har du allerede købt deres vogn, kan du få pengene tilbage.

Coop stopper også salg af anhænger

Mustang MS-1 fra Coop mangler også parkeringsbremse. Coop har som følge af Tænks test stoppet salget af anhængeren, og butikskæden giver pengene tilbage for de allerede solgte vogne. De fleste har købt med et Coop medlemskort, og dem kontakter Coop selv.

To andre Mustang-modeller hos Coop har dog begge monteret parkeringsbremse, garanterer nonfood kvalitetsansvarlig, Malene Teller Blume, over for Tænk.

Også Kildemoes har problemer med at bestå testen. Firmaets Spectra Wing får gode bedømmelser i flere parametre, men anhængeren har det alvorlige problem, at siden af vognen kan presses ud i hjulet.

»Det er uacceptabelt ifølge sikkerhedsstandarden for cykelanhængere, da det giver en risiko for, at børnene kan komme til skade i hjulet eller blokere det«, hedder det i testens konklusioner.

LÆS OGSÅ

Kildemoes har oplyst til Tænk, at firmaet på baggrund af testresultaterne vil tage op med leverandøren, om det er muligt at flytte vinduet, så problemet kan undgås. Men firmaet gør ikke noget ved de vogne, der allerede er solgt.

»Da vi vurderer, at dette er et mindre problem, vil det ikke få konsekvenser for de forbrugere, der allerede har købt traileren«, fortæller indkøber Henrik Rosendal fra Kildemoes til Tæbnk.

Cykelanhængeren Weehoo i-Go får 'under middel' i den overordnede bedømmelse af sikkerhed og styrke og skiller sig ud fra de øvrige testede anhængere, da den ikke har kabine og ligner en såkaldt 'efterløber' til lidt større børn.

Derfor er bedømmelsen af sikkerheden for Weehoo i-Go kun baseret på få parametre.

Problemerne med Weehoo i-Go er, at den er svær at få øje på af andre trafikanter, fordi der mangler reflekser fortil, og fordi signalflaget er for kort.

Overordnet går Tænks anbefaling på at købe cykelanhængere i den dyre ende, hvis man vi have en sikker transport til sine børn.

Bedst i Test-cykelanhængeren er fra Chariot, men den koster også over 5.000 kroner. En anden anbefaling er den lidt billigere Croozer-model, hvor der oven i købet følger mere udstyr med end med testvinderen. Men den koster dog over 3.000 kroner.

Du kan se flere detaljer i selve testen.

LINKSe detaljerne i testen. Den koster 50 kroner at få adgang til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce