Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tykdækket. Både mænd og kvinder søger i stigende grad ud i skovene for at køre terrænkørsel, og medlemstallene i de danske sportscykelklubber er stigende
Foto: PR

Tykdækket. Både mænd og kvinder søger i stigende grad ud i skovene for at køre terrænkørsel, og medlemstallene i de danske sportscykelklubber er stigende

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er de seks største cykeltendenser lige nu

Tjek har forhørt sig hos cykelbranchens eksperter om de største tendenser på cykelmarkedet.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


God stil på cykelstien

Rikke Ravn Faber, redaktør på Dansk Cyklist Forbunds medlemsmagasin Cyklister:

»I Cyklistforbundet hører vi for tiden fra et hav af idemænd til kampagner, der skal vende stemningen ude i trafikken til det positive. Vi oplever, at folk er trætte af dårlig adfærd på cykelstierne og gerne vil gøre noget. En af de ideer, vi tror på, er 'Fucking Flink'-bevægelsen, som bakkes op af 160.000 mennesker på Facebook. Helt basalt er konceptet, at man starter med sig selv – og at venlighed og overskud har det med at brede sig som ringe i vandet«.

Stop tyven!

Rikke Ravn Faber, redaktør på Dansk Cyklist Forbunds medlemsmagasin Cyklister:

»Der bliver stjålet en cykel hvert 8. minut i Danmark. Her har cyklisterne et problem, der er til at tage og føle på – og det har producenterne opdaget. Vi ser et boom i løsninger, der skal give cykeltyvene baghjul. Og det er alt fra låse med indbygget alarm over gps-tracking af din stjålne cykel til sikker cykelparkering og borgergrupper på Facebook, der hjælper hinanden med at finde stjålne cykler«.

Elcyklen vinder frem

Lotte Bundgaard Sommer, country manager hos batavus.dk:

»Som tendenserne ser ud lige nu, er mit bud, at vi i 2013 kommer til at se, at salget af elcykler vil udgøre ca. 8-10 procent af det samlede cykelsalg i Danmark. Det er en fordobling set i forhold til salget af elcykler i 2012. Tendensen er generel i Europa, og Holland er førende. Her er mere end hver 5. solgte cykel en elcykel. Producenterne er begyndt at lave elcykler, der har en 'yngre udstråling'; altså målrettet yngre mennesker eller ældre, der bare vil se smarte ud! Tendenserne vil nok være, at batterierne på elcykler i fremtiden bliver mindre, og mulighederne for smartere design af elcyklerne udvides derfor yderligere«.

Flere ladcykler i provinsen

Thomas Johnsen, direktør for Danske Cykelhandlere:

»Ladcyklerne var førhen mest at finde i København, men de har nu spredt sig ud i provinsen også. Der kan være god økonomi i at vælge familiens ene bil fra og i stedet investere i en ladcykel. Efter de er kommet i elmodeller, kan man sagtens klare både at hente begge børn, købe ind og klare turen hjem,også selv om det går op af bakke«.

Mountainbiken er tilbage

Lotte Bundgaard Sommer, countrymanager hos batavus.dk:

»Salget af mountainbikes og sportscykler er eksploderet i 2012. Her i begyndelsen af 2013 udgør salget af mountainbikes og sportscykler mere end hver femte solgte cykel i Danmark. Den generelle sundheds- og fitnessbølge har også sat sit præg på valget af cykel. Hvor danskerne for 15-20 år siden mest brugte mountainbiken som en smart udseende bycykel, er tendensen mere reel denne gang. Både mænd og kvinder søger i stigende grad ud i skovene for at køre terrænkørsel, og medlemstallene i de danske sportscykelklubber er stigende. Sportscyklerne er blevet lettere, og danskere er ikke længere så bange for udvendige gear. Villigheden til at pendle på cykel over længere distancer er også stigende, og det sætter så krav til cyklernes lethed og formåen«.

Personlige cykler

Daniel Guldager, indehaver af cykelkæden Cykelbanditten:

»Folk vil have simple cykler, men der må gerne være et par fede detaljer, der giver cyklen et personligt præg. Det kan være valg af dækfarven, en anderledes sadel eller et opsigtsvækkende håndtag. Folk vil ikke nødvendigvis selv bruge meget tid på at specialbygge en cykel, men de vil gerne have fornemmelsen af at have været med til at påvirke udseendet i en personlig retning. Vores cykel må gerne fortælle lidt om os selv. Holder man for eksempel af de mere klassiske herre-/damecykler, kan man vælge at få en kæde eller en sadelpind i en fremtrædende farve. Det kan også være kædelåsen eller betrækket hertilhvortil? PL, der fås i mange farver. Det behøver ikke være en pangfarve, bare der er et personligt tvist«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden