Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
svigt. Ofte holder batteriet på en elcykel under et år afhængigt af kvaliteten. Men det får kunderne ikke altid at vide.
Foto: THOMAS BORBERG

svigt. Ofte holder batteriet på en elcykel under et år afhængigt af kvaliteten. Men det får kunderne ikke altid at vide.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strømmen siver hurtigt ud af billige el-cykler

Flere tvinges til at købe nyt batteri, der kan koste det halve af cyklens nypris.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En elcykel er en nem måde at komme omkring på, men kun så længe, cyklen har strøm på batteriet.

Og det er der mange elcykler, der ikke har efter alt for kort tid, fremgår det af aftenens Kontant på DR1.

Cirka 20.000 danskere køber hvert år en el-cykel, men især på de billige elcykler er batteriet så dårligt, at det ikke engang kan holde reklamationstiden ud, og et nyt kan nemt koste halvdelen af nyprisen på elcyklen.

LÆS ARTIKEL

Kontant fortæller historien om Birgit Schwartz, der købte en elcykel for at køre de 20 kilometer til jobbet i Nakskov hver dag.

Men allerede et halvt år efter begyndte batteriet at stå af, og hun kontaktede derfor forhandleren, T. Hansen, der gav hende et nyt batteri. Men et år efter er der igen problemer med batteriet, og denne gang får hun ikke et nyt, men får batteriet repararet, og den reparation holder kun i otte måneder.

Men nu efter reklamationsfristens to år vil T. Hansen ikke længere tage sig af problemet, men siger til Birgit Schwartz, at hun selv må købe et nyt batteri til 3.000 kroner - halvdelen af cyklens pris.

Men i Forbrugerrådet Tænk er man af en anden mening, for i virkeligheden starter der en ny reklamationsperiode på to år, hvis man får skiftet et batteri ud, siger vicedirektør Vagn Jelsøe til Kontant.

T. Hansen beklager behandlingen af Birgits sag overfor Kontant, men tilbage står, at Birgit Schwartz ikke fik nogen oplysning om, at batteriet kun ville holde i kort tid, da hun købte cyklen.

Kontant har besøgt tre forskellige el-cykelforhandlere for at teste, om de oplyser korrekt om batteriernes holdbarhed, nemlig Bilka, T. Hansen og Harald Nyborg. Det kan ses 21.05 i aften på DR1.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden