svigt. Ofte holder batteriet på en elcykel under et år afhængigt af kvaliteten. Men det får kunderne ikke altid at vide.
Foto: THOMAS BORBERG

svigt. Ofte holder batteriet på en elcykel under et år afhængigt af kvaliteten. Men det får kunderne ikke altid at vide.

Din transport

Strømmen siver hurtigt ud af billige el-cykler

Flere tvinges til at købe nyt batteri, der kan koste det halve af cyklens nypris.

Din transport

En elcykel er en nem måde at komme omkring på, men kun så længe, cyklen har strøm på batteriet.

Og det er der mange elcykler, der ikke har efter alt for kort tid, fremgår det af aftenens Kontant på DR1.

Cirka 20.000 danskere køber hvert år en el-cykel, men især på de billige elcykler er batteriet så dårligt, at det ikke engang kan holde reklamationstiden ud, og et nyt kan nemt koste halvdelen af nyprisen på elcyklen.

LÆS ARTIKEL

Kontant fortæller historien om Birgit Schwartz, der købte en elcykel for at køre de 20 kilometer til jobbet i Nakskov hver dag.

Men allerede et halvt år efter begyndte batteriet at stå af, og hun kontaktede derfor forhandleren, T. Hansen, der gav hende et nyt batteri. Men et år efter er der igen problemer med batteriet, og denne gang får hun ikke et nyt, men får batteriet repararet, og den reparation holder kun i otte måneder.

Men nu efter reklamationsfristens to år vil T. Hansen ikke længere tage sig af problemet, men siger til Birgit Schwartz, at hun selv må købe et nyt batteri til 3.000 kroner - halvdelen af cyklens pris.

Men i Forbrugerrådet Tænk er man af en anden mening, for i virkeligheden starter der en ny reklamationsperiode på to år, hvis man får skiftet et batteri ud, siger vicedirektør Vagn Jelsøe til Kontant.

T. Hansen beklager behandlingen af Birgits sag overfor Kontant, men tilbage står, at Birgit Schwartz ikke fik nogen oplysning om, at batteriet kun ville holde i kort tid, da hun købte cyklen.

Kontant har besøgt tre forskellige el-cykelforhandlere for at teste, om de oplyser korrekt om batteriernes holdbarhed, nemlig Bilka, T. Hansen og Harald Nyborg. Det kan ses 21.05 i aften på DR1.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce