Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

strøm? Spørgsmålet om batteriers levetid har været prøvet ved flere sager i Forbrugerklagenævnet.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Erhverv: Butikker skal ikke oplyse om batteriers levetid

Butikkernes brancheorganisation afviser særlig oplysningspligt om batterilevetid

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR Kontant sætter i aften fokus på levetiden på batterier til el-cykler, og netop levetiden på batterier til el-cykler, computere og robotstøvsugere og -græsslåmaskiner har været årsag til flere sager i Forbrugerklagenævnet.

I aftenens Kontant-udsendelse lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, at butikkerne har en oplysningspligt, der betyder, at de skal fortælle kunderne, at et batteri ikke nødvendigvis holder i de to år, reklamationstiden varer.

Men det er ikke rigtigt, fastslår Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

»Batteriers levetid er nemlig afhængig af, hvordan de bruges. Det ved forbrugerne, og derfor skal butikker ikke oplyse specifikt om det«, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv Bo Dalsgaard.

LÆS ARTIKEL

Batterier indgår i flere og flere produkter, og det kan give anledning til strid mellem køber og sælger, hvis batteriet ikke kan holde lige så længe, som det produkt batteriet sidder i. Forbrugere er via købeloven altid sikret to års reklamationsret, og det gælder også for batterier, medgiver han.

»Det betyder dog ikke, at der er en mangel ved batteriet, hvis dets levetid er kortere end to år. Et batteris levetid er afhængig af den måde produktet bliver brugt på, hvor ofte batteriet bliver genopladet, og hvor meget af tiden, at eksempelvis computere benytter batteriet som eneste strømkilde. Det ved forbrugerne godt og derfor skal butikkerne ikke oplyse om batteriers levetid specifikt, når de for eksempel sælger computere«, siger Bo Dalsgaard.

Han tilføjer, at en af de ting, der kan forkorte et batteris levetid markant er varme både under opladning og brug.

Spørgsmålet om batteriers levetid har været prøvet ved flere sager i Forbrugerklagenævnet, og her er nævnet i flere sager om såvel el-cykler som computere ifølge Dansk Erhvervs nået frem til, at det ikke er en mangel, hvis et batteri på grund af almindeligt brug har en kortere levetid end to år.

Nævnet er nået frem til, at det må anses for almindeligt kendt, at batterier er sliddele, som ikke altid holder lige så længe, som de produkter de sidder i.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden