HJemvendt. Claus Fahrendorff blev så arrig da han så sin stjålne cykel på dba.dk, at han straks kørte ud for at hente den. Privatfoto

HJemvendt. Claus Fahrendorff blev så arrig da han så sin stjålne cykel på dba.dk, at han straks kørte ud for at hente den. Privatfoto

Din transport

Claus fik stjålet sin ladcykel og stjal den tilbage to timer senere

Claus Fahrendorff stjal sin elskede cykel tilbage i en gård på Christianshavn efter at have fundet den på Den Blå Avis.

Din transport

Ladcyklen var en berejst og ombejlet model af den sorte svajer-type, men i hvid.

Den havde været med i Washington, mens han arbejdede som korrespondent, og selv byens borgmester havde spurgt interesseret til det mærkelige køretøj.

Men da Claus Fahrendorff kom ud fra DR Byen en fredag eftermiddag, var cyklen væk.

»Jeg har kørt rundt på den i USA, og modstod flere købstilbud derovre. Den cykel betyder bare meget for mig. Og så sker der det, at den bliver stjålet ved DR Byens metrostation. Jeg bliver så gal«, siger Claus Fahrendorff, der den dag havde sidste arbejdsdag på TV-avisen, før han startede i sit nuværende job som pressechef i Kræftens Bekæmpelse.

Billede på Den Blå Avis Cyklen var blevet afleveret af Claus' kone tidligere på eftermiddagen, og han vidste derfor, at den kun kunne være forsvundet i ganske kort tid.

»I min arrigskab går jeg på Den Blå Avis, og der er den. Tyven har lagt seks-syv billeder af cyklen op«, siger Claus Fahrendorff.

LÆS ARTIKEL

Han kan blandt andet kende cyklen på den hvide farve, et flyttemærke, som stammer fra turen hjem fra USA, og en revnet sadel, der er dækket af en af de blå plastikfutter, man bruger ud over skoene i daginstitutioner.

Han kontakter tyven under dække af at ville købe cyklen.

»Han har en lang historie om, at hans hund er blevet syg, og at han skal bruge penge til dyrelægeregninger. Cyklen er ifølge ham kun otte måneder gammel, men jeg ved jo, at den er seks år gammel. Han fyrer en masse af«, siger Claus Fahrendorff.

Cyklen vil koste omkring 4.500 kroner.

Til sidst aftaler de, at han kan komme og købe cyklen på Christianshavn, lige ved siden af bagerbutikken Lagkagehuset ved Christianshavns Torv.

Snupper cyklen i gården

Politiet har først tid til at tage med ud til addressen klokken 19, men det tør Claus Fahrendorff ikke vente på. Tænk hvis andre når at købe den.

I stedet tager han ud til Christianshavns Torv.

»Jeg gættede, at cyklen nok holdt i gården, så jeg fik lov at smutte gennem bageriet. Og der holdt den, skrællet for sin lås. Så jeg tog den og cyklede væk«, siger Claus Fahrendorff.

Siden har han fået at vide hos Den Blå Avis, at personen bag annoncen ofte har mobiltelefoner og andre ting til salg.

Politiet blev ikke yderligere involveret i sagen om cykeltyveriet.

»Jeg kørte ikke sag på det bagefter, selv om man måske burde gøre det som samfundsborger. Men jeg skal videre i mit liv, og orker ikke rigtig at bruge tid på et cykeltyveri mere«, siger Claus Fahrendorff.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden