Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TYVERIBEKÆMPELSE. Trafikstyrelsen afholder nu en idékonkurrence for at få standset cykeltyverier ved stationerne.
Foto: PETER HOVE OLESEN (Arkiv)

TYVERIBEKÆMPELSE. Trafikstyrelsen afholder nu en idékonkurrence for at få standset cykeltyverier ved stationerne.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statslig konkurrence: Kan du bekæmpe cykeltyvene?

Trafikstyrelsen udskriver idékonkurrence, der skal standse tyverier af cykler.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På et år har transportminister Magnus Heunicke (S) fået stjålet fire cykler, som han stillede ved Næstved Station for at tage toget til København.

Det fik ham til at bebude en idékonkurrence om gode råd og forslag, der kan dæmme op for den meget udbredte kriminalitetsform.

Nu kan alle komme med deres bud på, hvordan cykeltyverier kan hindres. Ministerens konkurrence er netop skudt i gang på trafikstyrelses hjemmeside, der efterlyser nye metoder til beskyttelse af parkerede cykler.

Kravene er, at de skal være tyverisikre, pladsbesparende, nemme at benytte og billige at vedligeholde.

DOKUMENTATIONLæs mere om konkurrencen hos Trafikstyrelsen ( eksternt link)

Der er nu også en lille håndsrækning fra politiet: Rigspolitiet har netop lanceret en mobilapp, Politi, der blandt andet giver brugerne mulighed for at tjekke et stelnummer og dermed finde ud af, om en cykel optræder i politiets registre over stjålne cykler.

Hos Cyklistforbundet er direktør Klaus Bondam glad for, at ministeren retter søgelyset mod problemet.

»Det er rigtigt godt og rigtigt positivt, at ministeren har sat så kraftigt fokus på den stærke frustration, cyklister oplever, når de mister deres cykler«, siger han.

Vil have øget politiindsats for at fange cykeltyve

Cykeldirektøren er nu ikke så sikker på, at konkurrencen kan give den epokegørende løsning, alle higer efter, når det gælder om at standse cykeltyvene. Mange gode hoveder har gjort forsøgene, påpeger direktøren, som i stedet efterlyser, at politiet gør mere for at hindre tyverierne.

»Det, der er behov for, er at politiet tager det virkelig alvorligt. Lige nu oplever vi det, der bedst kan beskrives som manglende interesse«, forklarer Klaus Bondam.

Han vurderer, at en betydelig del af problemer med tyverier af cykler skyldes organiserede tyvebander. Det bygger han på tyvenes valg, når de slår til mod cykelparkeringerne ved stationerne: »Det er mit indtryk, at der sker en udvælgelse, så det i stor udstrækning er dyrere cykler, der bliver stjålet.«

Løsningen må være overvågning - enten med kameraer eller med personale og eventuelt med delvis brugerbetaling.

»Vi beder sådan set ikke om andet end det, bilisterne gennem årtier har fået kastet i nakken«, siger han med henvisning til de mange overvågede parkeringshuse og -kældre, der er oprettet.

Fald i anmeldelser om cykeltyverier

Selv om mængden af cykeltyverier ligger meget højt viser tal fra Danmarks Statistik, at de så småt er på retur. For fem år siden lå antallet af anmeldelser hvert kvartal nogle tusinde højere end de gør nu. Hvert ottende minut forsvandt en cykel i året, der gik.

De seneste opgørelser er fra årets første tre måneder, hvor 12.100 cykler blev meldt stjålne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden