Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DSB fjerner bonus for 37.000 pendlere

Pendlere modtager snart ikke længere pendlerkort med posten, men skal selv købe kortet hver måned.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

37.000 pendlere med tog, bus og metro må fremover vinke farvel til et prisnedslag på 11,5 procent, som de har fået automatisk ved at være tilmeldt abonnementsservice, hvor de får tilsendt deres periodekort med posten.

Pendlere har fået deres bonus, når de har beholdt deres abonnement gennem årets 12 måneder, men DSB har besluttet at lukke den populære ordning med udgangen af januar 2015. Dermed modtager pendlerne ikke længere automatisk deres kort med posten.

Fremover skal pendlerne købe deres periodekort gennem en app på deres smartphone, i billetautomaterne på stationerne eller ved at købe kortet i Movias webshop.

Og det skuffer talsmand for pendlerne Michael Randropp.

»Det er utroligt, at man skubber dem, der bruger ordningen mest, væk fra sig. Uanset hvordan man vender og drejer det, er det modstridende, at vi er lovet billigere, kollektiv trafik, når priserne stiger så markant for så stor kundegruppe«, siger han i en kommentar.

Abonnementsservice er forældet, mener Movia, Metro og DSB, der står bag beslutningen.

»Lukningen sker, da det økonomisk og teknisk ikke er muligt at finde en tidssvarende løsning, der kan opfylde nutidens krav«, lyder det ifølge en pressemeddelelse fra DSB.

Prisnedslaget på 11,5 procent blev givet som kompensation for det tidligere systems manglende fleksibilitet og for at få flest kunder til at beholde kortet hele året, selvom der ville være perioder, hvor det ikke blev brugt.

Appen, hvor brugerne kan hente deres periodekort med deres smartphone, er hentet i Apples app store og Google Play 95.000 gange.

Er man allerede tilmeldt abonnementsservice betyder det, at det sidste kort man modtager, bliver kortet, der gælder for januar 2015.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden